Samenvatting AZ - FC Twente 2016-2017

FC Twente verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van AZ. Door deze nederlaag lijkt FC Twente plek vijf en zes definitief uit het zicht te zijn verloren. Vitesse en AZ staan met nog twee wedstrijden te spelen, drie en vier punten voor op de Tukkers.[google]

Joachim Andersen kopte de 0-1 in de 65e minuut binnen na een knappe voorzet van Matheusz Klich. Diezelfde Andersen pakte vlak voor tijd zijn tweede gele kaart, waarna hij van het veld werd gestuurd. Hij pakte in de 80e minuut zijn eerste gele kaart op de rand van de zestien meter. Uit deze vrije trap kwam de 1-1 die Peet Bijen knullig achter zijn eigen doelman werkte. In de 87e minuut kreeg Andersen zijn tweede gele kaart. De 2-1 viel uiteindelijk in de 92e minuut.

Opvallend is dat Peet Bijen in het thuisduel tegen AZ ook een belangrijke eigen goal maakte en er toen ook met 1-2 werd verloren.