Samenvatting Cambuur - FC Twente seizoen 2021-2022 (2-0)

FC Twente heeft de derde wedstrijd van het seizoen met 2-0 verloren van SC Cambuur. Voor de Tukkers liep het eigenlijk geen moment en dat lokte frustatie uit bij onder andere Ricky van Wolfswinkel en Luka Ilic. Laatstgenoemde kwam dit op een rode kaart te staan.

De eerste helft viel zeker vermakelijk te noemen. Beide ploegen gaven veel ruimte weg, waardoor er dreigende momenten ontstonden. Vaak werden die momenten niet meer dan dreigend, omdat er slecht werd omgesprongen met de ruimte die de ploegen elkaar boden.

Toch waren er in het eerste bedrijf genoeg kansen. De grootste was misschien wel voor Ricky van Wolfswinkel, die op aangeven van Giovanni Troupée van dichtbij leek binnen te koppen. De bal belandde echter net naast het doel. SC Cambuur was het meest gevaarlijk. Vooral Alex Bangura en Robin Maulun waren dichtbij de openingsgoal. Unnerstall wist dit in beide gevallen te verkomen.

In de kleedkamer zal in de rust uiteindelijk geen goede sfeer hebben gehangen bij de Tukkers. Vooral in het drukzetten ging de ploeg meerdere keren de mist in. Daarnaast sprong het slordig om met de kansen die het zelf kreeg. Grip op de wedstrijd had de ploeg van Jans in de eerste helft eigenlijk nauwelijks.

De tweede helft

Het eerste moment van opwinding werd in de tweede helft veroorzaakt door Luka Ilic. Ilic ging met geel op zak onnodig hard door op Bangura. Op de helft van de tegenstander kreeg de Serviër daarom zijn tweede gele kaart. Zo moest FC Twente vanaf de 55ste minuut door met tien man.

Vlak daarna kreeg Queensy Menig echter wel een kans op de voorsprong. Bangura zorgde ervoor dat Menig oog in oog met Stevens niet kon uithalen. Na een periode met minder serieuze kansen was het dan toch SC Cambuur dat op voorsprong kwam. Na een harde lage voorzet tikte invaller Jamie Jacobs binnen.

Cambuur nam hierna de wedstrijd over. Toch kwam FC Twente in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Zo haalde debutant Luca Everink enorm gevaarlijk uit. Een goede reactie van Stevens voorkwam de gelijkmaker. Nadat FC Twente vervolgens alles of niks ging spelen, kon Jacobs op de counter tekenen voor de eindstand: 2-0.

De opstelling: Unnerstall, Troupée ('82 Everink), Pröpper, Oosterwolde, Smal ('82 Ugalde), Zerrouki ('82 Brama), Sadílek, Vlap ('62 Bosch), Ilic, Van Wolfswinkel ('62 Limnios), Menig.