Samenvatting FC Twente - Fortuna Sittard seizoen 2020-2021 (2-0)

Na meer dan een half jaar geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, opende FC Twente afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen met de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het was een bijzondere wedstrijd want er mochten vanwege de coronamaatregelen maar 8.000 supporters plaatsnemen op de tribunes.

Vlak voor de wedstrijd begon werden de aanwezige supporters verrast door een indrukwekkende vuurwerkshow die werd ontstoken aan de spoorzijde van het stadion. Vlak daarna was de aftrap en was er ook vuurwerk op het veld. FC Twente kwam al na 10 minuten op een 1-0 voorsprong. Dat Jayden Oosterwolde direct een assist leverde tijdens zijn debuut was voor de back de kers op de taart.

Aan het begin van de tweede helft scoorde Danilo de 2-0 uit een strafschop. Daarna kwam de thuisploeg nauwelijks meer in de problemen, mede door het uitblinkende centrale verdedigingsduo Pleguezuelo / Schenk. Hieronder de samenvatting van de wedstrijd.