Samenvatting FC Twente - Go Ahead Eagles seizoen 2022-2023 (1-1)

FC Twente is nog altijd ongeslagen in eigen huis, maar de spelers zullen zondag met een rotgevoel zijn vertrokken uit de Grolsch Veste. Voor de vierde keer dit seizoen zakte de ploeg in de tweede helft volledig door het ijs. Tegen FC Volendam en sc Heerenveen kostte het in totaal zes punten, daar zijn er na Eagles thuis twee bijgekomen.

FC Twente was in de eerste helft heer en meester, maar zoals wel vaker werd het net niet gevonden. Er was een ingreep van de VAR voor nodig om de ban te breken. Scheidsrechter Manschot werd naar de kant gehaald vanwege een handsbal en legde de bal alsnog op de stip. Van Wolfswinkel faalde niet en scoorde zijn vierde in vier wedstrijden.

In de tweede helft maakte de ploeg het zichzelf weer flink lastig door opnieuw weinig tot niets te creëren en de tegenstander in leven te laten. Wat op de tribunes werd gevreesd werd in de blessuretijd werkelijkheid. De Deventenaren kwamen op gelijke hoogte. Het was opnieuw een VAR ingreep die Manschot overtuigde een strafschop te geven. Eindstand 1-1.