Samenvatting FC Twente Vrouwen - Feyenoord seizoen 2021-2022 (2-1)

FC Twente Vrouwen nam het vrijdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis in eigen huis op tegen Feyenoord. De ploeg uit Rotterdam speelt dit seizoen voor het eerst mee in de competitie en kende een uitstekende eerste seizoenshelft waarin het zelfs een periode koploper was.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat tussen beide ploegen vijf punten in het voordeel van koploper FC Twente. Dit gat werd vrijdagavond vergroot door een historische eerste overwinning ooit op Feyenoord. Het was Fenna Kalma die de score in de 31e minuut opende met haar 23e van het seizoen. Na rust was het Renate Jansen die in de 68e minuut de score verdubbelde. In blessuretijd scoorden de bezoekers de aansluitingstreffers, maar de drie punten bleven in Enschede. Eindstand 2-1.

Door de overwinning is het gat met de nummer twee Ajax nu opgelopen naar vijf punten. De Amsterdammers hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld. Zondag staat de topper PSV - Ajax op het programma. Drie dagen later speelt Ajax uit bij sc Heerenveen.