Samenvatting FK Cukaricki - FC Twente Conference League seizoen 2022-2023 (1-3)

FC Twente speelde donderdagavond haar eerste Europese duel sinds 2014. De Tukkers reisden hiervoor af naar Servië. In het stadion van Partizan Belgrado was FK Cukaricki de tegenstander. In de Servische hoofdstad eindigde het in een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Enschede.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg binnen de minuut al een enorme kans via Van Wolfswinkel. De keeper van FK Cukaricki kreeg echter hulp van de verdediging en zo bleef het op 0-0. Niet veel later was het in de 8e minuut dan alsnog raak. Daan Rots wist de bal binnen te koppen.

Voor het rustsignaal bouwden de Tukkers de voorsprong via doelpunten van Vlap en Brenet nog uit naar 3-0. In de tweede helft ging de vermoeidheid van FC Twente meespelen en kwam het minder in de wedstrijd voor. Cukaricki kon via Kovac nog terugkomen op 3-1, maar verder kwam het niet. Donderdag 11 augustus staat de return in Enschede op het programma.