Samenvatting

Samenvatting Ajax - FC Twente seizoen 2022-2023 (0-0)

Zaterdagavond om 21:00 uur was het tijd voor de wedstrijd waar al de hele week over gepraat werd. Ajax en FC Twente namen het tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA tijdens speelronde zestien van de eredivisie. Het werd een wedstrijd waarin FC Twente de kansen niet benutte. Er was kans op een overwinning, maar het bleef bij 0-0.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. Na de vijf minuten raakte Cerny de bal na een prachtige aanval. Een minuut later raakte FC Twente wederom de paal via een kopbal van Vlap, wederom op aangeven van Smal. Weer een minuut later kreeg Van Wolfswinkel een grote kans. Hij tikte de bal langs Ajax-doelman Rulli, maar kon de bal niet binnentikken doordat er een verdediger van Ajax tussen zat. Een fantastisch begin dus van de bezoekers, maar nog geen goal.

FC Twente kreeg in de eerste helft nog een aantal kansen, maar wist niet te scoren. Vlap kreeg nog een grote kans na een mooi balletje van Van Wolfswinkel, maar zette zijn voet niet overtuigend tegen de bal. Na ruim een half uur spelen pakt Devyne Rensch rood. Hij haalde een doorgebroken Van Wolfswinkel neer en moest van het veld af. Niet alleen vanwege de rode kaart, maar ook vanwege een hoofdblessure. Hij kreeg de schoen van de spits van FC Twente in zijn gezicht. Hij bleef een tijdje liggen en moest met een brancard het veld af. Bekijk hier de video.

Ook aan het begin van de tweede helft voerde FC Twente de boventoon, zowel op als buiten het veld. De meegereisde Tukkers waren duidelijk te horen. FC Twente bleef in de aanval, maar kwam maar niet tot echte kansen en dus ook niet tot een goal. In de 67e minuut voerde Jans een driedubbele wissel door door Rots, Tzolis en Brenet te brengen voor Cerny, Misidjan en Sampsted.

Ondanks de wissels creëerde FC Twente niet meer echt kansen. Helaas, want het had er écht ingezeten in de ArenA, gezien de kansen en de rode kaart. Toch mag FC Twente trots zijn. Het is de hele wedstrijd, ook toen het nog elf tegen elf was, misschien wel in het bijzonder toen het elf tegen elf was, beter geweest dan Ajax. Tot een goal kwamen de Tukkers echter niet. Het eindigde in de eerste 0-0 in de geschiedenis van Ajax - FC Twente.

Kaarten

13' Sampsted
35' Rensch (rood)
45+6' Van Wolfswinkel