Samenvatting

Samenvatting Jong PSV - FC Twente (v) halve finale KNVB-beker 2022-2023

Zondagmiddag speelde FC Twente Vrouwen in de halve finale van de KNVB Beker. De Tukkers moesten zien af te rekenen met de verrassing van het bekertoernooi: Jong PSV. Op de Herdgang wist FC Twente er met de overwinning vandoor te gaan. Daardoor staat het in de finale van de KNVB Beker, die op donderdag 18 mei om 16:00 uur wordt gespeeld.

Na een klein half uur spelen kwam FC Twente op een 0-1 voorsprong. Kim Everaerts schoot de bal binnen vanuit een corner. Tien minuten later scoorde FC Twente weer uit een hoekschop. Marit Auée kopte de bal binnen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

In de finale gaat FC Twente aantreden tegen PSV. De ploeg uit Eindhoven won met 1-4 op bezoek bij het ADO Den Haag van Sjaak Polak. FC Twente en PSV kwamen elkaar dit seizoen al twee keer eerder tegen. In oktober won FC Twente in eigen huis met 3-1. Eind januari werd het duel in Noord-Brabant 0-3.