Samenvatting

Samenvatting PSV - FC Twente seizoen 2022-2023 (3-1)

FC Twente moest zondag op bezoek bij PSV. Voor de wedstrijd was het verschil drie punten in het voordeel van de Eindhovenaren. Bij winst zou FC Twente goede zaken doen en de druk flink opvoeren. Helaas zat dit er niet in, want de Tukkers verloren met 3-1 van de Eindhovenaren. Door de nederlaag is FC Twente ook de aansluiting met de top 4 nu kwijt. Het gat is nu zes punten.

Er was goed nieuws want zowel Robin Pröpper als Ramiz Zerrouki waren weer fit genoeg om te starten in de basis. Ook Pleguezuelo was weer fit genoeg voor de bank. Brama, Sadílek, Kjolo en Rots moesten de wedstrijd missen wegens diverse blessures.

FC Twente kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand. Het was de Portugese huurling Fabio Silva die in de negende minuut op aangeven van Bakayoko de bal achter Unnerstall werkte. Niet lang daarna mocht Misidjan schuin op de keeper af, maar zijn schot werd vrij eenvoudig gepareerd door de goalie van PSV. FC Twente had in de eerste helft één schot meer op doel, maar met een xG van slechts 0,36 tegenover een xG van 0,81 van PSV.

De Tukkers kwamen goed uit de kleedkamer, want binnen twee minuten kwam FC Twente op gelijke hoogte. Het was Misidjan die zijn voorzet zomaar in het doel zag belanden. FC Twente besloot direct het tempo op te voeren op jacht naar de 2-1. Helaas was het niet het betere FC Twente, maar PSV dat de volgende treffer scoorde. Het was oud Twente-spits Luuk de Jong die de treffer voor zijn rekening nam.

In de 62e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Cerny en Brenet werden naar de kant gehaald voor Cleonise en Sampsted. Nadat Unnerstall en Salah-Eddine de ploeg al twee keer hadden gered, was PSV dat in de 75e minuut alsnog de 3-1 scoorde. Simons werd gelanceerd, Hilgers greep niet daadkrachtig genoeg in en zag de bal langs Unnerstall in het doel belanden. In de slotfase mocht ook Pleguezuelo nog even invallen, maar het veranderde niets aan de score. Eindstand 3-1 voor PSV.