Scorende Vuckic grote schlemiel na uitnederlaag bij FC Utrecht

FC Twente heeft zondag een ongelukkig nederlaag geleden op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg van Verbeek speelde een uitstekende eerste helft en Vuckic had na de 0-1 ook de 0-2 moeten scoren. Tot ontsteltenis van iedere Tukker schoot de Sloveen de bal vanaf vijf meter over het doel en gaf FC Utrecht hierdoor de kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Dit deden de Domstedelingen vlak voor rust waarna ze de wedstrijd in de tweede helft definitief naar zich toetrokken.

De eerste grote kans van de wedstrijd was vlak na de aftrap voor FC Utrecht. Na iets meer dan een minuut spelen kon Van de Streek intikken, maar zijn inzet miste overtuiging waardoor Drommel de bal eenvoudig kon stoppen. Toch was het FC Twente dat het initiatief nam en dat werd in de 10e minuut beloond door een treffer van Vuckic. Holla zette de Sloveen vrij voor doelman Jensen en maakte de kans beheerst af.

FC Twente bleef de bovenliggende partij en kreeg in de 19e minuut wederom een goede kans op de 0-2, maar Tighadouini zag zijn inzet net voorlangs gaan. In de 21e minuut had Vuckic FC Twente op 0-2 moeten zetten, maar hij wist de bal vanaf vijf meter over het doel te werken. In de 28e minuut moest Verbeek noodgedwongen een wissel toepassen. Ter Avest kwam lelijk neer na een luchtduel en kon niet verder. Van der Lely werd ingezet als zijn vervanger.

In de 33e minuut was het weer Vuckic die een goede kans kreeg. Deze keer kreeg hij de bal net buiten de zestien, maar kon hij de bal geen kracht meegeven. Hij had de bal ook af kunnen leggen naar links waar een medespeler vrij stond. Totaal tegen de verhouding in scoorde FC Utrecht in de laatste seconde van de eerste helft de 1-1. Het was Klaiber die de bal vanaf veertien meter op fraaie wijze achter Drommel schoot. Van der Lely ging hierbij niet vrijuit. De gelijkmaker maakte de misser van Vuckic na iets meer dan een half uur spelen des te pijnlijker. De 1-1 was tevens de ruststand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en het was FC Utrecht dat de druk opvoerde. Dit resulteerde in de 55e minuut in een kans voor Leeuwin, maar zijn inzet werd door Maher van de lijn gehaald. In de 58e minuut voerde Verbeek zijn tweede wissel door en bracht Boere voor Tighadouini. In de 62e minuut een kleine kans voor Fredrik Jensen die vanaf de rechterkant op de doelman van FC Utrecht af ging. Maar hij schoot de bal in het zijnet.

[google]Het was FC Utrecht dat het spel meer en meer naar zich toetrok en FC Twente loerde op de counter. In de 67e minuut was het de thuisploeg die de 2-1 scoorde. Van de Streek werd vrijgespeeld voor Drommel en passeerde de doelman door de benen. Hier bleef het niet bij want in de 76e minuut scoorde Ayoub ook nog de 3-1. Een mokerslag voor de Tukkers die op basis van de eerste helft meer hadden verdiend.

Drommel, Ter Avest (28. Van der Lely), Lam, Bijen, Cuevas, Maria, Holla, Vuckic, Maher, F. Jensen en Tighadouini (58. Boere)