STEM: Wie was de Man of the Match bij FC Twente tegen AZ?

FC Twente heeft vrijdagavond wederom een nederlaag geleden tijdens een uitwedstrijd. In Alkmaar ging de ploeg van Gertjan Verbeek met 2-0 onderuit tegen het AZ van John van den Brom. Het was alweer de tiende uitnederlaag op rij voor FC Twente, een absoluut negatief clubrecord.

FC Twente wist een lang de nul te houden, maar moest in de 65e minuut de 1-0 incasseren uit een wel heel makkelijk gegeven penalty. Liendl raakte zijn tegenstander licht op de enkel waarna scheidsrechter Kerkhof op advies van de grensrechter een strafschop gaf. Vijf minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Thesker liet zich kinderlijk eenvoudig omspelen door Jahanbaksh die de assist gaf op de compleet vrijstaande Van Overeem. [google]

FC Twente kwam vlak voor tijd nog op 2-1, maar het doelpunt van Boere werd om onduidelijke reden afgekeurd door de scheidsrechter.

Door de nederlaag wordt het een spannend weekend voor de Tukkers die terug te vinden zijn op de 16e plek op de ranglijst. Zowel nummer 17 NAC Breda als de hekkensluiter Roda JC komen dit weekend nog in actie. NAC gaat zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo en Roda JC moet zondag op bezoek bij Ajax. NAC staat in punten gelijk met FC Twente en Roda JC heeft twee punten minder.