Twente Insite

FC Twente Nieuws

Stichtingsbestuur blijft achter bonussen staan: “Directie heeft voldaan aan vooraf gestelde doelen”

Stichtingsbestuur blijft achter bonussen staan: “Directie heeft voldaan aan vooraf gestelde doelen”

Toen bleek dat directieleden Jan van Halst en Erik Velderman flinke bonussen tegemoet konden zien, kwam het de twee bestuurders op veel kritiek te staan. Bij de supporters schoot de openbaring in het verkeerde keelgat en ook andere media spuwden hun kritiek naar met name Van Halst. Twente, Verenigt! zocht contact met de directie en het Stichtingsbestuur FC Twente ’65.

“De statutaire verantwoordelijkheid met betrekking tot de bezoldiging van de directie ligt bij de Stichting FC Twente’65, aandeelhouder van de club”, legt het Stichtingsbestuur uit. “Zij stellen in overleg met de Raad van Commissarissen de arbeidsovereenkomst vast waarin in dit geval een vast en een variabel gedeelte afgesproken is.”

“De Raad van Commissarissen, toezichthouder van de vennootschap FC Twente’65, controleert of de directie heeft voldaan aan de vastgestelde criteria en kent de bonussen toe”, gaat men verder. “De criteria voor de variabele beloningen van afgelopen seizoen betroffen de sportieve resultaten, de financiële resultaten, de liquiditeit stand en het behouden van de licentie.”

“Met een zevende plek, een bankstand van ruim 9 miljoen en financieel herstel door onder andere 8 miljoen in de kosten te snijden, maar ook met het noodzakelijke behoud van de licentie, heeft de directie voldaan aan de vooraf gestelde doelen”, zo werd er vastgesteld. “Voor het seizoen 2017/2018 liggen er zoals bekend nog altijd zeer grote uitdagingen. De criteria voor eventuele bonussen dit boekjaar zullen dan ook worden afgestemd op de uitdagingen die er dit jaar liggen op met name het voetbaltechnische, het commerciële en het financiële vlak.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op