Topper tegen PSV eindigt onbeslist

FC Twente heeft vanavond in de eigen Grolsch Veste met 2-2 gelijkgespeeld tegen PSV. Na een leuke wedstrijd mocht vooral de uitploeg tevreden zijn met dat resultaat.

Van het frisse en bij vlagen sprankelende spel waarmee PSV in de eerste weken van het seizoen indruk maakte, is al een tijdje niet zoveel meer te zien. Tegen het gedreven spelende FC Twente miste de ploeg van trainer Phillip Cocu in aanvallend opzicht durf en creativiteit om kansen af te dwingen. Veelzeggend was dat de grootste Eindhovense kans voor rust op naam kwam van Twente-verdediger Andreas Bjelland, die de bal op zijn eigen lat kopte.

FC Twente legde voor eigen publiek wel gevarieerd aanvalsspel zien, met Dusan Tadic uiteraard als dirigent. Vanaf het middenveld doken Quincy Promes, Kyle Ebecilio en Shadrach Eghan regelmatig gevaarlijk op voor het doel van PSV-keeper Jeroen Zoet. Die bracht in het eerste kwartier redding op vrije trappen van Tadic en Promes, maar werd in de 17e minuut gepasseerd door Eghan. De 18-jarige Ghanees was attent toen Luc Castaignos de bal strak voor gaf: 1-0.

ultras

Adam Maher, de man bij wie de ideeën van PSV vandaan moeten komen, was wederom onzichtbaar. De jonge international heeft moeite om zijn stempel te drukken op het spel van de Eindhovenaren en werd door Cocu halverwege de tweede helft naar de kant gehaald. Maher kon nog net wel de gelijkmaker van Georginio Wijnaldum meevieren op het veld. De aanvoerder van PSV tikte de bal in de 66ste minuut op aangeven van Memphis Depay achter Nick Marsman: 1-1. Het weerhield Cocu niet van zijn plan om met Ola Toivonen en de weer fitte Zakaria Bakkali, die langs de kant al klaar stonden toen Wijnaldum scoorde, twee nieuwe aanvallers in te brengen.

Die dubbele wissel bracht PSV echter niet het gewenste effect. Integendeel zelfs, want Toivonen stond in de 70ste minuut niet op te letten toen de bal via Castaignos voor de voeten van Promes kwam, die vrij mocht inschieten: 2-1. Dat PSV toch aan een nederlaag ontsnapte, dankte de ploeg van Cocu aan een van richting veranderd schot van Memphis Depay in de slotfase.

FC Twente - PSV 2-2

1-0 Shadrach Eghan (17)
1-1 Georginio Wijnaldum (66)
2-1 Quincy Promes (70)
2-2 Memphis Depay (83)

Arbiter: Van Boekel
Geel: Bengtsson, Koppers, Djordjevic (FC Twente); Matavz (PSV)

FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Ebecilio, Gutiérrez, Eghan (Djordjevic/68), Promes, Castaignos (Mokhtar/89), Tadic.

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Hendrix, Willems, Wijnaldum, Schaars, Maher (Bakkali/68), Park (Toivonen/67), Matavz (Locadia/79), Depay.