Transfernieuws

Cerny niet gefocust op transfer: "Voel me hier hartstikke prettig"

Cerny niet gefocust op transfer: "Voel me hier hartstikke prettig"

Václav Cerny beleeft een geweldig seizoen bij FC Twente. Na zijn goal en twee assists tegen NEC Nijmegen (4-0) staat hij inmiddels op maar liefst twaalf doelpunten en tien assists in dertig eredivisiewedstrijden. Hij zal dan ook op belangstelling van andere clubs kunnen rekenen. De eerste club heeft naar eigen zeggen al bij zijn zaakwaarnemer aangeklopt.

Cerny sprak onlangs uit dat hij wel graag een stap zou willen maken. De 25-jarige Tsjech is nu echter minder stellig. "Wat er komt, komt er. Ik koester hoe het nu gaat, dat wil ik vasthouden", vertelt Cerny in gesprek met ESPN. "Ik voel me hier hartstikke prettig. Ik heb waardering voor de club die mij heeft verlengd tijdens mijn kruisbandblessure. Dat is ook niet vanzelfsprekend. Ik moet zorgen dat ik mijn best doe op het veld, dat ik goals maak en assists geef. Wat er komt, komt er."

FC Twente huurde Cerny in het seizoen 2020-2021 in eerste instantie voor een jaar van FC Utrecht. Hij kende een hele sterke eerste seizoenshelft en was samen met spits Danilo een groot gevaar voor iedere tegenstander. Hij scheurde vlak na de winterstop tegen Ajax echter zijn kruisband en kon lange tijd niet meer in actie komen. FC Twente wist echter genoeg en besloot de rechtsbuiten voor één miljoen over te nemen van FC Utrecht. Hij tekende een tweejarig contract in Enschede met de optie voor nog een seizoen.

Na zijn blessure had Cerny moeite om terug te komen. In het seizoen 2021-2022 speelde hij nauwelijks en aan het begin van het huidige seizoen leek Daan Rots de voorkeur te krijgen. Cerny vocht zich echter in de basis en begon steeds beter te voetballen. Vooral na de winterstop is hij helemaal losgebrand. In de eerste seizoenshelft was hij goed voor vier goals en twee assists, inmiddels staat hij al op twaalf goals en tien assists.

Wegens deze ongekende cijfers kan FC Twente verwachten dat clubs gaan aankloppen in Enschede. Twee maanden geleden werd zijn marktwaarde nog geschat op vier miljoen euro. Sindsdien maakte hij in zeven wedstrijden drie goals en gaf hij vijf assists, waardoor zijn marktwaarde ongetwijfeld nog een stuk hoger zal zijn. Het is nu de vraag of FC Twente wil cashen of hem wil behouden en wat Cerny wil. Momenteel is de rechtsbuiten nog gefocust op Europees voetbal behalen met FC Twente. Mocht Cerny vertrekken, dan heeft de club met Marouan Azarkan al een vervanger op het oog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties