Transfers

Ajax-trainer Stolker verleid tot terugkeer naar Twente

Ajax-trainer Stolker verleid tot terugkeer naar Twente

Luc Stolker gaat vanaf aankomend seizoen de FC Twente/Heracles Academie versterken. De geboren Enschedeër gaat aan de slag in een nieuw gecreëerde functie als Connection Coach. Stolker is in deze rol verantwoordelijk voor het individueel begeleiden van Academie-spelers die dichtbij de stap naar de eerste elftallen zitten.

Voor Luc Stolker betekent deze aanstelling een terugkeer naar de regio waar hij is opgegroeid en jarenlang heeft gewerkt. Tussen 2012 en 2020 was Stolker al werkzaam bij de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Daarna maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AFC Ajax. De Enschedeër kijkt er naar uit om na vier seizoenen bij AFC Ajax weer aan de slag te gaan in Hengelo: “De afgelopen periode heb ik veel constructieve gesprekken gevoerd met personen van de Academie en beide clubs. De uitkomst van deze gesprekken geven mij veel motivatie en energie om hier weer aan de slag te gaan", aldus Stolker op de website van de FC Twente/Heracles Academie.

GEZICHT UIT DE REGIO

Maarten van Wesenbeeck, Manager Academie, en Bas van Baar, Hoofd Voetbalontwikkeling, zijn blij met de aanstelling van Luc Stolker. Van Wesenbeeck: “In de persoon van Luc hebben we opnieuw een gezicht uit de regio aan de FC Twente/Heracles Academie weten te binden. Hij krijgt de taak om spelers in het transitieproces naar de eerste elftallen te begeleiden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat de selecties van FC Twente en Heracles Almelo voor een nog groter deel uit eigen jeugd gaan bestaan. Daarin gaat Luc een belangrijke rol spelen.”

Bas van Baar: “Luc kent deze regio en onze Academie al goed. Daarnaast heeft hij in zijn carrière enorm veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van jeugdspelers. Hij is al meerdere jaren werkzaam in de absolute top van het Nederlandse jeugdvoetbal en heeft in die tijd uitstekende competenties opgebouwd om deze functie te vervullen.”

DOORSTROMINGSPROCES VERBETEREN

De FC Twente/Heracles Academie heeft de functie van Connection Coach in het leven geroepen om het transitieproces voor spelers die dichtbij een overstap naar FC Twente en Heracles Almelo zijn, nog beter te laten verlopen. Arnold Bruggink, technisch directeur FC Twente, en Nico-Jan Hoogma, technisch directeur Heracles Almelo: “De unieke doorstroommogelijkheid naar twee betaald voetbalorganisaties is een mooie kans voor spelers uit de Academie, die wij optimaal willen benutten. Deze unieke mogelijkheid vraagt echter wel extra afstemming tussen beide clubs en de Academie. Het is de collectieve wens om spelers in dit proces maatwerk en veel individuele aandacht te bieden. Middels deze fulltime functie zetten we gezamenlijk een grote stap richting het behalen van die ambitie.”

OVER LUC STOLKER

De 33-jarige Luc Stolker is geboren en getogen in Enschede. Op 21-jarige leeftijd begon Stolker voor het eerst aan een klus bij de jeugdopleiding van FC Twente. Tussen 2012 en 2020 is hij acht seizoenen afwisselend hoofdtrainer geweest bij de Onder 11, Onder 13 en Onder 14. Daarnaast was de Enschedeër actief als techniektrainer en verzorgde hij de video-analyse bij Jong FC Twente. In 2020 maakte Stolker de overstap naar de jeugdopleiding van AFC Ajax. Daar heeft hij de afgelopen jaren als hoofdtrainer de leiding gehad over de Onder 13 en Onder 14. Daarnaast was hij als assistent-trainer betrokken bij de Onder 16 van de Amsterdamse club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties