Transfers

Alles wat je moet weten over de beoogde opvolger van Sadílek

Alles wat je moet weten over de beoogde opvolger van Sadílek

Davy van den Berg is in beeld bij FC Twente, dat werd op woensdag bekend gemaakt door Mounir Boualin van FCUpdate. De 24-jarige speler staat momenteel tot medio 2025 onder contract bij PEC Zwolle. Hij moet volgens Boualin de opvolger van Michal Sadílek worden. De middenvelder begon zijn carrière bij de jeugd van PSV en kwam uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht.

Van den Berg begon zijn loopbaan in de jeugd van PSV. Hij speelde tussen 2008 en 2019 voor de club uit Eindhoven. Tot hij werd weggestuurd en naar FC Utrecht vetrok. In een interview met ESPN vertelt hij waarom hij bij PSV weg moest. "Het zou mijn jaar worden, het begon heel goed. Ik werd zelfs na een jaar of drie weer geselecteerd voor het Nederlands elftal. Alleen toen ik daarvan terugkwam ging alles bergafwaarts. Dit kwam door wat kleine dingen die gebeurde, die de trainer niet fijn vond. Hierna belandde ik op de bank bij de club en daar baal ik nog steeds van", vertelt hij.

Tijdens zijn jeugd speelde Van den Berg in meerdere teams van het Nederlands elftal. Zo speelde hij in de Onder 15, Onder 16 en Onder 19. Hij kwam in deze jaren in totaal tot twaalf interlands. Na een periode van 2,5 seizoen bij FC Utrecht werd hij in de winter van 2022 verhuurd aan Roda JC. Hij speelde een half seizoen voor de club uit Kerkrade. Na zijn huurperiode werd hij in de zomer van datzelfde jaar overgenomen door PEC Zwolle. In het seizoen 2022-2023 zorgde hij er samen met onder ander FC Twente speler Younes Taha voor dat de Zwollenaren terugkeerde in de eredivisie.

Bij PEC Zwolle is hij op weg naar de top, iets wat niet leek te gebeuren in zijn tijd bij de Domstedelingen. "Het is me bij FC Utrecht niet gelukt, nu timmer ik aardig aan de weg. Ik denk dat ik klaar ben voor de subtop van Nederland. Het buitenland sluit ik niet uit, maar de Eredivisie heeft mijn voorkeur", vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Momenteel fungeert Van den Berg merendeels als centrale middenvelder, integendeel tot vorig seizoen waarin hij vaak als linker middenvelder werd gebruikt. Dit levert hem meer doelpunten op, zo staat hij dit seizoen al op vier goals en twee assists. Terwijl hij in het vorige seizoen driemaal het net wist te vinden, wel gaf hij toen zeven keer de beslissende voorzet. Bekijk onderaan het artikel het doelpunt van de week 19 van vorig seizoen.

De middenvelder heeft graag de bal aan de voet, zo heeft geen enkele speler van PEC Zwolle meer balcontacten dan Van den Berg. Ook verovert de centrale middenvelder de meeste ballen van zijn team, zo stond hij voor de wedstrijd tegen PSV op 165 balveroveringen. Dat de 24-jarige voetballer veel meters maakt blijkt uit de statistieken, hij behoort tot de top 3 kilometervreters van de eredivisie.

Poll

Is Van den Berg de ideale vervanger voor Sadílek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties