Transfers

'Benfica laat Smal en Kerkez links liggen en gaat voor teamgenoot van Sadílek'

'Benfica laat Smal en Kerkez links liggen en gaat voor teamgenoot van Sadílek'

Gijs Smal staat op het lijstje bij SL Benfica om topback Alejandro Grimaldo de vervangen. De Spaanse linksachter speelde sinds 2016 bij Benfica, maar verlaat de club nu transfervrij voor een avontuur bij het Duitse Bayer Leverkusen. Volgens transfergoeroe Ekrem Konur is Smal de meest gunstige optie voor Benfica om Grimaldo op te volgen.

Het lijkt er echter niet op dat Smal naar Benfica zal gaan. 'O Glorioso' had zijn pijlen in eerste instantie gericht op Milos Kerkez van AZ, maar de Alkmaarders vragen te veel geld. Benfica deed naar verluidt al een bod van tien miljoen euro, dat werd afgewezen door AZ. De club wil vijftien tot twintig miljoen euro ontvangen voor de negentienjarige Hongaar.

Benfica vindt Kerkez te duur en schakelt dus door. De club gooit echter geen lijntje uit naar Enschede, maar naar Praag. De club van trainer Roger Schmidt heeft haar pijlen volgens de Portugese sportkrant Record gericht op David Jurásek, de linksback van Slavia Praag en teamgenoot van Michal Sadílek bij de Tsjechische nationale ploeg. De 22-jarige vleugelverdediger heeft een geschatte marktwaarde van vijf miljoen euro en een contract tot medio 2026.

Smal heeft een marktwaarde van één miljoen euro meer, maar heeft ook nog maar tot volgend jaar zomer een contract bij FC Twente. De club wil het liefst het contract van 'Smaldini' verlengen, maar de gesprekken hebben niks opgeleverd. De onderhandelingen liggen volgens de laatste berichtgeving stil. De 25-jarige assistkoning van FC Twente hoeft niet per se te vertrekken. Tuurlijk, hij weet dat hij een vervolgstap zou kunnen maken, maar beseft ook dat hij nog niet is uitgeleerd in Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties