Transfers

Bruggink beseft: "Dat zou het allerdomste zijn wat we kunnen doen"

Bruggink beseft: "Dat zou het allerdomste zijn wat we kunnen doen"

FC Twente heeft afgelopen zondag met de overwinning op PEC Zwolle de voorrondes van de Champions League behaald. De Tukkers wisten de strijd om dit ticket met AZ op de slotdag van de eredivisie te beslissen. Hiermee is het seizoen ten einde gekomen en gaat het vizier op het komende seizoen. Bij een eind van een seizoen hoort ook een transferwindow, waarin een hoop kan gaan gebeuren bij de club uit Enschede. Al moet het niet te hard van stapel lopen.

Het contract van Gijs Smal loopt af, de linksback zal na vier seizoenen bij FC Twente transfervrij vertrekken. Ook huurlingen Myron Boadu (AS Monaco) en Naci Ünüvar (Ajax) keren terug bij hun clubs. Technisch directeur Arnold Bruggink blikt vooruit op de transferwindow. "Die plekken moeten we sowieso invullen, net als die van Joshua Brenet", begint hij in gesprek met Voetbal International.

De technisch directeur hoopt dit op korte termijn te bewerkstelligen. Interesse in andere spelers is er momenteel nog weinig. "Dat hopen we redelijk snel te kunnen doen. Verder zitten we al goed qua spelers. Als er nog spelers weggaan, zullen we daarop anticiperen. Het is nu nog rustig, maar ik ben benieuwd wat er gaat loskomen na zo’n seizoen."

De eerste aanwinst werd vorige week vrijdag gepresenteerd. Sayfallah Ltaief wordt overgenomen van het Zwitserse FC Basel. Momenteel staat Bas Kuipers hoog op het lijstje als vervanger van Smal. Door de nieuwe afspraken met de gemeenteraad over de schuldaflossing is de speelruimte bij transfers groter geworden.

Bruggink is echter niet van plan om de grens op te zoeken. "We gaan ons niet rijk rekenen. Dat zou het allerdomste zijn wat we kunnen doen. Derde of vierde worden, is voor ons ook niet heel bepalend in wat we willen uitgeven. Sowieso moeten we nog twee voorrondes als je de Champions League wilt halen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties