Transfers

Bruggink realistisch over Weghorst, Oosting: "Wout wil graag voor Twente spelen"

Bruggink realistisch over Weghorst, Oosting: "Wout wil graag voor Twente spelen"

Lange tijd waren veel FC Twente-supporters in de veronderstelling dat Wout Weghorst de nieuwe spits zou worden. De laatste tijd komen er echter steeds meer berichten in de media dat Weghorst liever naar Ajax zou willen. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldde woensdagochtend zelfs dat de gesprekken tussen Weghorst en Ajax vergevorderd zouden zijn. Volgens technisch directeur Arnold Bruggink is FC Twente echter nog volop in de race.

"Je vraagt je altijd af hoe dit soort berichten de wereld inkomen en wie daar belang bij heeft", vertelt Bruggink in gesprek met TC Tubantia over het bericht van Romano. "Wat ons betreft, is de situatie nog altijd hetzelfde als twee weken geleden. Alleen wordt soms vergeten dat wij met Ricky van Wolfswinkel al een uitstekende spits hebben en dat Wout nog onder contract staat bij Burnley. Die club heeft vooralsnog de touwtjes in handen en wij hebben niet een enorme zak met geld klaarstaan."

Joseph Oosting stuurde Weghorst woensdagochtend toevallig nog een appje. "Gewoon om te vragen hoe het met hem gaat", zegt de trainer, die Weghorst graag aan de selectie toe zou willen voegen. "Wij willen spelers die heel graag bij Twente willen spelen en Wout wil dat. Er moet sowieso nog een spits bij. En dat moet een ander type zijn dan Ricky. Dat kan een sterke, grote spits zijn. Maar ook een snelle spits kan een wapen zijn als je lager op het veld staat", besluit Oosting.

Opinie: Zie jij Weghorst nog naar FC Twente komen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties