Transfers

Bruggink verwacht geen transfergeweld op korte termijn en is tevreden over huidige selectie

Bruggink verwacht geen transfergeweld op korte termijn en is tevreden over huidige selectie

De transferwindow begint officieel pas volgende maandag in Nederland, maar is voor FC Twente eigenlijk al lang en breed begonnen. Linksbuiten Sayf Ltaief en linksback Bas Kuipers werden al binnengehaald en de geruchtenmolen rondom Wout Weghorst draait op volle toeren. FC Twente is nog op zoek naar een aantal versterkingen en moet er rekening mee houden dat clubs aan komen kloppen voor een aantal spelers.

Eén van de spelers die zou kunnen vertrekken, is Michal Sadílek. Hij had zich op het EK graag in de kijker willen spelen, maar liep een diepe vleeswond op na een afdeling met een driewieler. "Ik voel zijn pijn als topsporter", leeft technisch directeur Arnold Bruggink mee. "Het EK was voor hem een schitterend podium, waarop hij zichzelf in de kijker had kunnen spelen. Geloof me: het clubbelang komt daar heel ver achteraan."

Dat de 25-jarige middenvelder geblesseerd is geraakt, betekent natuurlijk niet dat een transfer is uitgesloten. "Een speler als Sadilek is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het EK. Hopelijk ligt hij er niet lang uit en kan hij straks snel bij ons aansluiten. En dan is het afwachten hoe het verder gaat", aldus Bruggink in gesprek met Leon ten Voorde van TC Tubantia.

De prestaties van spelers op het EK, dat aankomende vrijdag begint, is zeer belangrijk voor de transfermarkt. Daarom verwacht Bruggink niet dat er op korte termijn veel zal gebeuren bij FC Twente. "De hele markt ligt stil, iedereen kijkt naar het EK. Pas daarna zal het geweld losbarsten. Er wordt door zaakwaarnemers heel veel geïnformeerd naar onze spelers, maar concreet heeft zich nog niemand gemeld bij de club." Ook de mogelijke transfer van Wout Weghorst zal nog even op zich laten duren. Het lijkt erop dat Burnley de EK-prestaties van Weghorst wil afwachten.

Bruggink is tevreden over de huidige selectie. "Met de aantallen zitten we op dit moment heel erg goed." Ten Voorde schrijft dat de technisch directeur nog wel een spits en een linksbuiten aan de selectie toe wil voegen. Eerder werd ook nog gesproken over een nieuwe rechtsback als opvolger van Joshua Brenet, maar die ontbreekt in dit verhaal. Bruggink laat in ieder geval weten dat de komst van verdere nieuwe spelers mede afhankelijk is van de spelers die eventueel vertrekken. "We hebben ook nog talenten die we de ruimte willen geven", besluit Bruggink.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties