Transfers

Bruggink ziet kansen voor Scandinavische aanwinsten, maar focust op Nederlandse markt

Bruggink ziet kansen voor Scandinavische aanwinsten, maar focust op Nederlandse markt

FC Twente richt zich bij het aantrekken van nieuwe spelers vooral op de Nederlandse markt. De selectie van de Tukkers bestaat dan ook voor het overgrote deel uit spelers die Nederlands zijn of al ervaring hebben in de Nederlandse competitie. Supporters vragen zich echter af waarom FC Twente ook niet kijkt naar bijvoorbeeld Scandinavië, waar clubs als sc Heerenveen en FC Groningen regelmatig talenten vandaan halen.

Waarom is dat zo? "FC Groningen heeft daar bijvoorbeeld een vaste scout zitten, die woont daar. Dat helpt al heel erg mee", vertelt technisch directeur Arnold Bruggink in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Wij hebben relatief weinig mensen, je kunt niet overal zijn. Je moet gaan bedenken: waar liggen onze prioriteiten?"

"Ik denk dat onze prioriteiten in eerste instantie liggen in de Nederlandse markt. KKD heel goed kennen, eredivisie goed kennen, Nederlandse spelers in het buitenland heel goed in de gaten houden. Dan is de Scandinavische markt uiteindelijk ook interessant voor ons. Zeker omdat dat nog eventjes loopt. Dat is zo meteen weer klaar, dan lopen er bijvoorbeeld weer een paar spelers uit contract die in de winter eventueel transfervrij weg zou kunnen", aldus de td, die erop doelt dat een seizoen in sommige Scandinavische landen over een kalenderjaar loopt. Vorig seizoen kon FC Twente daardoor Alfons Sampsted in januari transfervrij ophalen. Hij liep uit zijn contract bij het Noorse Bodo/Glimt.

Vallen er nog stappen te maken wat betreft de scouting? "Dat zit hem heel erg in aantallen. Er zijn zeker nog stappen te maken, maar we hebben relatief weinig mankracht om dat te doen. Dan moet je aan de voorkant kijken: kunnen we daar meer in doen, kunnen we misschien meer in data gaan doen? Er zijn verschillende manieren om dat te realiseren", besluit Bruggink.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties