Transfers

Bryan Ruiz adviseert FC Twente over aankoop landgenoot Ugalde

Bryan Ruiz adviseert FC Twente over aankoop landgenoot Ugalde

FC Twente wil Manfred Ugalde graag definitief overnemen van City Football Group. De twintigjarige Costa Ricaan heeft de club tijdens zijn huurperiode, die nu bijna twee seizoenen duurt, weten te overtuigen om hem te kopen. Ugalde zou zelf ook graag willen blijven. FC Twente-icoon Bryan Ruiz hoopt met zijn landgenoot mee en adviseert de club om de spits te kopen.

"Ik hoop dat hij kan blijven", zegt Ruiz in gesprek met ESPN. "Hij doet het goed op zijn leeftijd en heeft nog ruimte om te groeien. Als FC Twente hem deze ruimte kan geven, zou het een geweldige aankoop zijn. Hopelijk kan hij daar blijven om te blijven ontwikkelen als speler."

Ugalde zal niet goedkoop zijn: hij heeft nog een tweejarig contract bij City Football Group en is een speler van buiten de Europese Unie, wat betekent dat hij per jaar minimaal anderhalf keer het gemiddelde eredivisiesalaris moet verdienen. Dit is momenteel een bedrag van ongeveer 450.000 euro per jaar.

Het is enigszins opvallend dat FC Twente Ugalde zo graag wil overnemen. De jonge spits speelde tot een kleine drie maanden geleden nog amper wedstrijden, maar kreeg door blessures van anderen zijn kans tegen sc Heerenveen en greep deze met beide handen aan. Hij speelde uitstekend en scoorde de 2-1. Hij mocht het daarna een keer in de basis proberen in plaats van concurrent Ricky van Wolfswinkel en scoorde toen zelfs tweemaal. Sindsdien is hij, met uitzondering van de periode dat hij geblesseerd was en daarvan moest herstellen, basisspeler.

Nog altijd heeft hij dit seizoen slechts 27 procent van de minuten gespeeld en stond hij slechts in 21 procent van de wedstrijden in de basis. Toch is FC Twente overtuigd van zijn kwaliteiten en wil de club hem dolgraag inlijven. De opties om dit te doen worden momenteel onderzocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties