Transfers

Onderhandelingen met Misidjan en Pleguezuelo verlopen stroef door salariseisen

Onderhandelingen met Misidjan en Pleguezuelo verlopen stroef door salariseisen

Na dit seizoen lopen de contracten van Manfred Ugalde, Virgil Misidjan en Julio Pleguezuelo af bij FC Twente. Ugalde wordt gehuurd van City Football Group, Misidjan en Pleguezuelo hebben tot 1 juli een contract in Enschede. FC Twente wil graag door met het drietal, maar het is nog lang niet zeker of dat ook gaat lukken.

Ugalde

FC Twente is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Ugalde en wil de twintigjarige Costa Ricaan graag definitief overnemen. De club gaat in onderhandeling met City Football Group, zo geeft Jan Streuer in gesprek met Voetbal International. "We kijken wat mogelijk is, misschien kunnen we dit inventief oplossen. Die jongen wil in ieder geval wel blijven."

Ugalde speelt sinds het seizoen 2021-2022 bij FC Twente. De jonge spits heeft het lange tijd moeten doen met korte invalbeurten, maar heeft zich inmiddels in de basis geknokt. Eerder zei Streuer het volgende over het behouden van Ugalde in gesprek met TC Tubantia. "Manfred is in staat in een seizoen vijftien goals te maken. Als wij een spits willen kopen die meteen geschikt is voor de subtop, dan betaal je zo vijf miljoen euro."

Misidjan en Pleguezuelo

Ook met Misidjan en Pleguezuelo wil FC Twente graag door. "Het zijn goede spelers, maar wat ze willen moet ook in ons budget passen. Het moet wel redelijk zijn", aldus Streuer. Er zit dus een kloof in de salariseisen die de spelers stellen en het salaris dat FC Twente wil betalen. Het is nog afwachten wat er gaat gebeuren, maar beide spelers willen in ieder geval wel bij de club blijven. Misidjan gaf eerder al aan na het seizoen serieus te gaan nadenken over zijn toekomst (lees onderstaand artikel).

Pleguezuelo speelt al sinds de zomer van 2019 bij FC Twente. Hij kwam destijds transfervrij over van Arsenal. Daarmee is hij na Wout Brama de speler in de selectie die het langst bij de club speelt. Vorig jaar maart verlengde hij zijn aflopende contract in Enschede. Wat voor de 26-jarige centrale verdediger complex is, is dat zijn vriendin en kleine kinderen in Londen wonen.

Misidjan speelt sinds het seizoen 2021-2022 bij de Tukkers. De 29-jarige linksbuiten kwam toen transfervrij over van PEC Zwolle. Hij zou graag nog een keer in het buitenland spelen, zoals hij dat tussen 2013 en 2018 al deed bij Ludogorets Razgrad in Bulgarije en tussen 2018 en 2021 bij 1. FC Nürnberg in Duitsland. Afgelopen winter legde Ludogorets nog een goed bod op tafel bij FC Twente om de aanvaller over te nemen. De club wilde de selectie echter bij elkaar houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties