Transfers

Cerny denkt nu al na over toekomstige club: "Hoop dat te kunnen realiseren"

Cerny denkt nu al na over toekomstige club: "Hoop dat te kunnen realiseren"

Vaclav Cerny stapte afgelopen zomer voor zo'n acht miljoen euro over van FC Twente naar VfL Wolfsburg. Voor de rechtsbuiten was het spelen in de Bundesliga een jongensdroom die uitkwam. Toch zal hij sportief gezien met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste seizoenshelft. Hij startte als basisspeler, maar raakte zijn plek ook weer kwijt. De laatste vier wedstrijden startte hij één keer, bleef twee keer 90 minuten op de bank en viel één keer zes minuten in. Persoonlijk kende Cerny wel een hoogtepunt, want dit jaar wordt Cerny voor het eerst vader.

Als kind groeide Cerny op in een voetbalgek gezin en dat zal voor zijn voor zijn aanstaande zoon of dochter niet anders zijn. De rechtsbuiten speelde voor Ajax, FC Utrecht en FC Twente, maar er is maar één club waaraan hij zijn hart heeft verpand en dat is Sparta Praag. Hoewel hij nog maar een half jaar onder contract staat bij VfL Wolfsburg denkt hij er nu al over na om ooit aan de slag te gaan bij de dertienvoudig Tsjechisch kampioen.

"Ik ben als fan van die clubs van kinds af aan. Ik ben opgegroeid in een Sparta-familie en ik heb altijd gezegd dat ik ooit voor de club wil spelen. Ik hoop dat in de toekomst te kunnen realiseren." Wat veel mensen niet weten is dat Cerny in eigen land drie keer werd uitgeroepen tot het talent van het jaar, maar nog nooit een wedstrijd heeft gespeeld in de Fortuna Liga. Hij op 15-jarige leeftijd de topclubs voor het uitkiezen en vertrok toen hij zestien was naar Ajax.

"Je weet natuurlijk nooit exact hoe je carrière verloopt", vervolgt Cerny zijn verhaal. "Of ik in het buitenland blijft of terugkeer naar Tsjechië over drie of vier jaar. Ik volg Sparta op de voet, ook omdat mijn vader daar werkzaam is. In mijn ogen is het nog steeds de grootste club van Tsjechië. Ik ben niet iemand die bij voorbaat nee zegt terug een terugkeer naar Tsjechië en koste wat kost in het buitenland moet blijven", besluit hij in gesprek met iSport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties