Transfers

Cerny weigert Saoedi-Arabische miljoenen én last-minute aanbod uit Frankrijk

Cerny weigert Saoedi-Arabische miljoenen én last-minute aanbod uit Frankrijk

Vaclav Cerny heeft zijn gewenste transfer naar Wolfsburg vandaag afgerond. Hij tekent een vierjarig contract tot medio 2027 bij de Duitse subtopper. Cerny gaat voor acht miljoen euro verkassen naar Duitsland, waar veel mensen dachten dat de Tsjech minimaal tien miljoen euro zou opleveren. Streuer is openhartig over het vertrek en geeft aan dat Cerny zijn zinnen had gezet op Wolfsburg. Hij kon ergens anders meer verdienen, maar wilde graag naar Duitsland toe.

'Cerny wilde nu graag een stap zetten, dat had hij in zijn hoofd. En hij had echt zijn zinnen gezet op VfL Wolfsburg. Als verkopende partij is het makkelijker als er drie of vier clubs in de race zijn, maar Cerny was heel duidelijk." aldus Streuer in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International.

"Op het laatst kwam er nog een club waar hij beduidend meer had kunnen verdienen. Maar hij wilde heel graag naar de Bundesliga. Wolfsburg ligt ook niet zo ver van Tsjechië, dat speelde wellicht mee. Cerny wilde ook niet te lang wachten. Hij wilde op tijd beginnen bij een nieuwe club. Met deze uitkomst zijn we allemaal tevreden.' vertelt Streuer met een tevreden toon.

"Het was een Franse topclub die op de valreep meedong naar Cerny, zeggen bronnen rond de speler. Eerder was vanuit Saudi-Arabië ook een lijntje uitgegooid naar de voormalig Ajacied, maar die interesse leidde niet tot een concreet bod. Een stap naar het Midden-Oosten paste niet bij de ambities van de aanvaller." weet Geert-Jan Jakobs te vermelden.

FC Twente hoopt snel een vervanger te kunnen aantrekken voor Cerny. Million Manhoef (21) van Vitesse zou hoog op het lijstje staan. "Op namen gaan we niet in", zegt Streuer over de razendsnelle rechtsbuiten, die nog twee jaar vastligt in Arnhem. "Maar het nieuwe seizoen begint al vroeg, het liefst hebben we onze selectie snel op orde."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties