Transfers

Clubs uit Premier League en Turkse top willen Brenet goedkoop ophalen bij FC Twente

Clubs uit Premier League en Turkse top willen Brenet goedkoop ophalen bij FC Twente

Joshua Brenet gaat deze zomer een transfer maken. De rechtsback tekende vorig jaar zomer na lang wikken en wegen een tweejarig contract bij FC Twente, waarbij de afspraak werd gemaakt dat hij deze zomer voor een relatief laag bedrag kan vertrekken. Er is nog geen enkele club die zich officieel heeft gemeld bij het technisch duo Jan Streuer en Arnold Bruggink, maar interesse in Brenet is er zeker.

Volgens het Londense dagblad Evening Standard komt Fulham FC, de nummer tien van de Premier League die afgelopen zomer al interesse toonde in Brenet, terug voor de 29-jarige rechtsback. Daarnaast zouden ook Championship-kampioen Burnley en Turkse topclubs Besiktas, Fenerbahce en Istanbul Basaksehir geïnteresseerd zijn.

Vorig jaar zomer is afgesproken dat Brenet aankomende transferwindow voor een relatief laag bedrag mag vertrekken. Details over een dergelijke afspraak of clausule waren tot dusver niet bekend. Evening Standard weet echter te melden dat het zou gaan om een afkoopclausule van iets meer dan één miljoen euro. Wat hiervan waar is, valt nog te bezien.

Brenet sprak onlangs nog zijn ambities uit. Een uitdaging in de Premier League zou hij graag aangaan. "Ik ben er heel benieuwd naar waar mijn plafond ligt. Bij PSV heb ik mooie jaren gehad, waarna het hem in Duitsland niet is geworden. Bij Twente ben ik weer in een flow gekomen en nu ben ik heel nieuwsgierig wat nou precies mijn level is. Afgelopen winter toonde Fulham serieuze belangstelling voor me. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Premier League-voetbal zomaar aankan, maar een club van vergelijkbaar niveau, dat zou ik wel willen proberen. Ik ben ambitieus", zei hij een aantal weken geleden.

Premier League-clubs

Fulham FC presteerde afgelopen seizoen verrassend goed als promovendus door tegen alle verwachtingen in tiende te worden in de Premier League. Burnley FC is afgelopen seizoen dik verdiend kampioen geworden in het Championship. Onder leiding van trainer Vincent Kompany speelde de ploeg aantrekkelijk, aanvallend voetbal. Beide clubs zouden een zeer mooie stap kunnen zijn voor Brenet, die afgelopen seizoen goed was voor maar liefst tien doelpunten in alle competities.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties