Transfers

Dit is 'mini-Messi' Azarkan: De door Twente begeerde rechtsbuiten van Feyenoord

Dit is 'mini-Messi' Azarkan: De door Twente begeerde rechtsbuiten van Feyenoord

Marouan Azarkan staat bij FC Twente op de lijst met potenti√ęle versterkingen voor het nieuwe seizoen. De rechtsbuiten speelt bij Excelsior, maar is officieel eigendom van Feyenoord waar hij nog een contract heeft tot medio 2024. De marktwaarde van de 1.65 meter lange linkspoot wordt geschat op 1,5 miljoen euro. Of FC Twente dat wil betalen valt nog te bezien. Maar wie is Marouan Azarkan?

Marouan Azarkan werd op 8 december 2001 geboren in Rotterdam. Hij begon bij de amateurs van Neptunus en belandde in 2012 via GLZ in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij doorliep diverse jeugdelftallen en maakte in 2019 zijn debuut voor Feyenoord 1. Het bleef uiteindelijk bij twee invalbeurten en begin 2021 werd hij verhuurd aan NAC. Hij kwam er 11 keer in actie, maar doelpunten en assists bleven uit.

Na zijn terugkeer besloot de club hem opnieuw te verhuren, deze keer aan Excelsior dat toen uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie. Via de nacompetitie slaagde Excelsior er in om te promoveren naar de eredivisie. Net als Mats Wieffer had ook Azarkan hier een grote rol in. Hij scoorde 13 goals en gaf 9 assists in 36 wedstrijden.

Hij wilde dit seizoen graag aansluiten bij Feyenoord 1, maar in de voorbereiding werd besloten om hem opnieuw te verhuren aan Excelsior. Voor zijn vertrek werd zijn in 2023 aflopende contract verlengd tot medio 2024. Ook in de eredivisie laat Azarkan zich gelden en staat hij na 23 competitiewedstrijden op 3 treffers en 6 assists.

Mini Messi

Mensen die met hem hebben gewerkt zijn enthousiast over de kleine aanvaller. Geert den Ouden geeft hem misschien nog wel de meest eervolle bijnaam. "Hij is enorm handig, een soort mini-Messi. Ik zie wel een vergelijking qua stijl." Ook Ali Boussabon is positief. "Dat vind ik zo'n geweldige speler, hij is zo creatief. Hij voetbalt met lef, daar houd ik van." De kracht van Azarkan is zijn pass. Hij kan een speler uit het niets vrijzetten zoals ook te zien is in de onderstaande video's. Ook gaat hij vaak het duel aan met zijn tegenstanders, maar daar valt nog veel winst te behalen. Slechts 40 procent van zijn dribbels is dit seizoen succesvol. Ook valt er nog wat te verbeteren aan zijn fitheid. Dit seizoen moest hij al vier wedstrijden laten schieten wegens blessures. Afgelopen seizoen waren dat er zeven.

Azarkan in de KKD seizoen 2021-2022

Assists Azarkan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties