Transfers

Door FC Twente begeerde verdediger in tweestrijd: "Moet ook aan mezelf denken"

Door FC Twente begeerde verdediger in tweestrijd: "Moet ook aan mezelf denken"

Na dit seizoen gaat Joshua Brenet vertrekken bij FC Twente. Met Alfons Sampsted heeft Jan Streuer al een directe vervanger in huis gehaald, maar daarmee is hij nog niet klaar. Er zal een concurrent moeten komen voor de IJslander en dat zou zomaar eens Bart van Rooij kunnen zijn. De rechtsback van NEC is na dit seizoen transfervrij en volgens NEC algemeen directeur heeft FC Twente concrete interesse.

Bart van Rooij gaf eerder dit seizoen nog aan dat hij NEC niet transfervrij wil verlaten. Hij is een jongen van de club en wil graag dat de club nog wat geld voor hem krijgt. Echter is de situatie inmiddels veranderd en twijfelt de verdediger wat nu het beste is. De contractbesprekingen hebben tot dusver niets opgeleverd en over iets meer dan drie maanden loopt zijn contract af.

Hoe komt het dat er nog steeds geen akkoord is? "Omdat ik nog niet weet wat ik wil", verklaart hij in gesprek met Jeroen Bijma van De Gelderlander. "Ik zit al dertien jaar bij NEC. Ik ken de club van haver tot gort. Soms ben ik nieuwsgierig hoe het is om in een totaal andere omgeving te voetballen en buiten mijn comfortzone te treden. Dat is alles. Ik ben NEC juist hartstikke dankbaar, voel mezelf echt niet te groot voor deze club, kan me hier nog prima ontwikkelen en ben al helemaal niet uit op meer geld.”

Hij is niet de enige speler wiens contract afloopt bij NEC. Ook die van Ivan Márquez en Souffian el Karouani verlopen op 1 juli. Zij hebben aangegeven graag te willen verlengen, maar ook dat is nog niet gebeurd. Inmiddels is bekend dat FC Twente ook concrete interesse heeft in El Karouani. De hele situatie leidt tot irritatie bij het bestuur van NEC. Van Rooij begrijpt dat, maar laat ook weten dat de club de situatie omtrent zijn persoon deels zelf heeft gecreëerd.

"Ik heb in juli een contractvoorstel gekregen van Ted (Van Leeuwen, red.) maar daar was ik niet mee akkoord. Ik had bepaalde voorwaarden, maar daar kwamen we niet uit en door de wisseling van de technisch directeur zijn we daar niet meer op teruggekomen. Sinds januari mogen andere clubs zich voor mij melden. Als voetballer heb je niet het eeuwige leven, waardoor ik ook aan mezelf moet denken."

Met interesse van FC Twente, FC Utrecht en een aantal buitenlandse clubs moet Van Rooij binnenkort de knoop doorhakken. Gaat hij bijtekenen of vertrekt hij transfervrij uit Nijmegen? "Ik weet wat ik hier heb. Ik speel alles, het stadion is prachtig en de achterban behoort naar mijn mening tot de top drie van Nederland. Daarom is de keuze om wel of niet te blijven zo extreem lastig. Ik zit echt in tweestrijd met mezelf. Ik zal altijd 100 procent geven voor de club, mijn contractsituatie neem ik niet mee het veld in. Hopelijk zien de fans dat ook. Ik ben er niet bang voor dat zij zich tegen mij gaan keren, maar ik snap dat ze niet blij zijn met deze situatie. NEC is en blijft echter mijn club.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties