Transfers

Douglas sluit als stagiair aan bij Onder21 en wordt herenigd met Kuiper

Douglas sluit als stagiair aan bij Onder21 en wordt herenigd met Kuiper

Douglas Franco Teixeira gaat aan de slag bij FC Twente/Heracles Academie Onder21. De verdediger die in 2010 kampioen werd met FC Twente gaat stage lopen bij het team dat in december promoveerde naar Divisie A, het hoogste landelijke niveau. Hij gaat hier samenwerken met trainers Jouad Boufarra en Nicky Kuiper. Laatstgenoemde was ook onderdeel van de selectie in 2010.

“Ik vind het nog steeds enorm leuk om met het vak van voetbal bezig te zijn, ondanks dat ik al anderhalf seizoen zelf niet meer voetbal. Ik wil mij hier rustig kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd de spelers een stap verder helpen. Deze jongens willen binnen een paar jaar profvoetballer zijn en met mijn ervaring probeer ik ze hiervoor klaar te stomen, zodat zij hun droom waar kunnen maken.”

Directeur Academie Dominique Scholten is blij met de komst van de oud-prof die tegenwoordig op amateurbasis voetbalt bij de buren van Barbaros. "We hebben meerdere gesprekken gevoerd met Douglas, waarin hij aangaf dat hij wil kijken of het trainersvak bij hem past. Daarnaast krijgt de Academie er hiermee een zeer ervaren persoon bij met een FC Twente-achtergrond. Dat is altijd goed om binnen een jeugdopleiding te hebben."

"Door zijn stage krijgen we te maken met een win-win situatie. Douglas krijgt hier de mogelijkheid om uit te vinden in welke functie het vak bij hem zou passen. Daartegenover kan hij met zijn hoeveelheid ervaring onze spelers gaan helpen", besluit Scholten op de website van de Academie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties