Transfers

Droomtransfer Zerrouki op losse schroeven na nieuwe aankoop Feyenoord

Droomtransfer Zerrouki op losse schroeven na nieuwe aankoop Feyenoord

Feyenoord heeft zich versterkt met Thomas van den Belt. De verdedigende middenvelder is een vierjarig contract overeen gekomen met de koploper van de eredivisie. Feyenoord moet als vergoeding 850.000 euro betalen aan de Zwollenaren. Van den Belt hoopte afgelopen winter de overstap al te maken. Nadat de transfer van Zerrouki afketste was hij de tweede keuze, maar tot een akkoord kwam het toen niet.

Voor Van den Belt kwam de interesse van Feyenoord als een grote verrassing. Toen Feyenoord interesse toonde in Zerrouki, hoopte hij eigenlijk op een belletje uit Enschede. "Dan denk je dat Twente ook een mooie stap voor mij is. Ook vanwege mijn vader", vertelde hij in gesprek met ESPN. Zijn vader Gerald was in het verleden financieel directeur bij FC Twente.

“Ik vind Twente een hele mooie club. Heel mooi stadion ook. Dus dat had ik ook zeker een hele mooie stap gevonden. Als Twente voor mij komt zou dat ook heel mooi zijn, maar in één keer belde Feyenoord. ‘Je bent interessant voor ons en we willen je heel graag hebben.’ Dat zag ik toen helemaal niet aan komen."

De transfer van Van den Belt kan ook gevolgen hebben voor Zerrouki, want met Wieffer en Van den Belt heeft de club uit Rotterdam eigenlijk al twee 'nieuwe' spelers voor de positie van verdedigende middenvelder. Op het moment dat de transfer van Zerrouki afketste, brak Wieffer door. Die heeft zich inmiddels in de basis gespeeld en debuteerde afgelopen maandag bij het Nederlands Elftal. De noodzaak voor Feyenoord om vele miljoenen te investeren in een extra verdedigende middenvelder lijkt dan ook niet meer aan de orde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties