Transfers

Duitse doelpuntenmachine Futkeu op proef bij FC Twente

Duitse doelpuntenmachine Futkeu op proef bij FC Twente

FC Twente won woensdagmiddag een besloten oefenduel met 1-0 van VfL Bochum. FC Twente trad aan met een sterk elftal, maar er stond ook een onbekende naam aan de aftrap. Het ging om Noel Futkeu. De spits is op dit moment op proef bij FC Twente in de hoop een contract af te kunnen dwingen. Maar wie is Futkeu en waar komt hij vandaan?

Futkeu is een Duitse spits met Kameroense roots. Hij is 20 jaar en speelt zijn wedstrijden voor het Duitse Schwarz-Weiss Essen. Die club komt uit in de Oberliga Niederrhein, het vijfde niveau van Duitsland. Hier kent hij een uitstekend seizoen en is hij een ware doelpuntenmachine. In 27 wedstrijden scoorde hij 28 keer en leverde hij ook nog eens 7 assists.

Futkeu werd op 6 december 2002 geboren in het Duitse Essen. Hij begon in de jeugd van Schwarz-Weiss Essen om in 2019 de overstap te maken naar de grote rivaal Rot Weiss Essen. In januari 2019 maakte hij de overstap naar FC Köln II, maar na anderhalf jaar zat hij zonder club. Afgelopen juli keerde hij terug naar Schwarz-Weiss Essen waar hij nu de grote ster is.

De 20-jarige aanvaller heeft al laten weten zijn huidige werkgever na dit seizoen te gaan verlaten. Hij lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben, want niet alleen FC Twente heeft hem op de radar, maar ook een tal van Duitse clubs. Meer lezen over de interesse van de andere clubs? Klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties