Transfers

'Eerste aankoop wordt deze week gepresenteerd bij FC Twente'

'Eerste aankoop wordt deze week gepresenteerd bij FC Twente'

Deze week wordt de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen 2023-2024 gepresenteerd. Dit laat clubwatcher Leon ten Voorde weten tijdens de podcast De Ballen Verstand. Het is al een tijd bekend dat FC Twente Ajax-middenvelder Youri Regeer over wil nemen, maar een officieel akkoord is nog niet gecommuniceerd. Bronnen van Ten Voorde weten dat de transfer nog deze week wordt afgerond.

Regeer wordt gezien als de potentiële opvolger van Ramiz Zerrouki die per 1 juli aan de slag gaat bij Feyenoord. FC Twente ontvangt ruim 7 miljoen euro voor de Algerijns international waarvan een deel zal worden geïnvesteerd in de komst van Regeer die definitief de overstap zal gaan maken van Ajax naar FC Twente.

Regeer begon bij de Rijnsburgse Boys waarna hij via de jeugdopleiding van ADO Den Haag in 2017 aansloot bij de academie van Ajax. Dit seizoen debuteerde hij in de eredivisie. Hij mocht drie keer kort invallen. In alle drie de wedstrijden viel hij in als rechtsback. Dit seizoen speelde hij ook 26 wedstrijden in Jong Ajax in de KKD. Hiervan speelde hij 12 wedstrijden op het middenveld en 14 wedstrijden als rechtsback. Zijn teller staat op 1 doelpunt en 4 assists.

Dat Regeer een talentvolle speler is, blijkt wel uit het feit dat hij tot dusver speelde voor alle jeugdelftallen van Oranje. Hij begon bij Onder 15 en speelde afgelopen maart nog meer met Oranje Onder 20. In totaal heeft hij nu 28 jeugdinterlands op zijn naam staan. Zijn waarde wordt momenteel geschat op 1,5 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties