Transfers

"Er gaan Duitse topclubs komen voor Steijn"

"Er gaan Duitse topclubs komen voor Steijn"

Sem Steijn maakte afgelopen zondag zijn vijftiende, zestiende en zeventiende doelpunt van dit eredivisieseizoen. Daarmee staat hij weer bovenaan de topscorerslijst van FC Twente, op de topscorerslijst van de eredivisie staat de 22-jarige middenvelder op de vijfde plaats. De verwachting is dat er aankomende zomer wordt aangeklopt bij FC Twente voor Steijn.

"Zijn neusje voor de goal is al extreem", vertelt Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Nu schiet hij ook uit de tweede lijn, ook die vrije trap. De ontwikkeling die hij doormaakt is echt geweldig. Kijk eens naar zijn cijfers, zeventien goals. Ongekend." René Roord, technisch manager van FC Twente Vrouwen, ziet nog wel een verbeterpunt. "Wat hij misschien nog mist, is het écht goede meevoetballen. Als hij een mindere dag heeft qua scoren, is het soms misschien nog te weinig voor nóg een stap. Maar hij heeft een ongelofelijke kwaliteit voor de goal, dat is echt niet normaal."

Van Wissing begrijpt de kritiek over het meevoetballen. "Maar ik denk ook gewoon niet dat het ooit een hele goede, sierlijke tien gaat worden. Dit is gewoon zijn kwaliteit", doelt de clubwatcher op het neusje voor de goal van Steijn. Roord: "Maar als je een stapje hoger een uur niet goed speelt, ga je eraf."

"Hij is fenomenaal in de afronding", zegt Van Wissing. "Hij is de eerste middenvelder die zeventien goals voor FC Twente maakt sinds Ziyech. Ziyech ging naar een topclub (Ajax, red.) en ging uiteindelijk internationaal. Ik denk dat er nu topclubs uit de Bundesliga gaan komen voor Steijn. Als er nou een club komt met zeven miljoen... Ik zou zeggen: verkopen."

"Zo zal het waarschijnlijk ook gaan", vermoedt Roord. "Het is moeilijk. Hij kan niet het risico lopen dat hij een Bundesliga-club pakt en op de bank komt te zitten, want dan zie je die hele Sem Steijn niet weer. Voetballers moeten ook zelf leren inschatten wanneer ze iets moeten doen." Van Wissing besluit: "Kwalitatief heb ik mijn twijfels, qua karakter niet: het is een vechter." Steijn heeft een contract tot medio 2025 met een cluboptie voor nog een jaar en heeft een geschatte marktwaarde van zeven miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties