Transfers

ESPN-analisten overtuigd: "Kuipers zeker goed genoeg voor FC Twente"

ESPN-analisten overtuigd: "Kuipers zeker goed genoeg voor FC Twente"

Gijs Smal loopt per 1 juli 2024 uit zijn contract bij FC Twente. Na vier jaar in het rood te hebben gespeeld kiest de linksback voor een nieuw avontuur. Het is nog niet officieel naar buiten gebracht, maar de man uit het Noord-Hollandse De Rijp gaat tekenen bij Feyenoord. FC Twente blijft vanwege zijn transfervrije status achter met lege handen. De opvolger van Smal moet komen van Go Ahead Eagles.

Het is geen geheim meer dat FC Twente een akkoord heeft bereikt met Go Ahead Eagles over de overname van Bas Kuipers. De 29-jarige linksback is inmiddels ook persoonlijk akkoord met de Tukkers, maar de transfer zal pas na de Europese play-offs wereldkundig gemaakt worden. De Eagles spelen zondag in en tegen Utrecht de finale.

Onder de supporters zijn de meningen verdeeld over de komst van Kuipers, maar volgens de analisten van ESPN is Kuipers een prima vervanger van Smal. "Dat vind ik wel een logische opvolger van Smal", aldus Kees Luyckx. Ook voor de basis? "Ja hoor. Tuurlijk. Het is een jongen die de eredivisie heel goed kent. Het is een goede eredivisiespeler."

Maar kan hij het niveau aan? "Als je bij Go Ahead Eagles zo kunt spelen, dan kun je dat bij FC Twente in nog een beter team ook. Ik denk dat hij daar zo in mee kan." Anco Jansen is ook positief. "Het is een vergelijkbaar type. Hij wil zich aanvallend echt wel mengen en is ook technisch goed onderlegd. Voor FC Twente is hij zeker goed genoeg."

Kuipers speelde 13 jaar in de jeugdopleiding van Ajax. In 2014 werd hij verhuurd aan Excelsior dat hem daarna transfervrij overnam. Na twee seizoenen stapte hij over naar ADO Den Haag dat destijds nog actief was in de eredivisie. Hier was hij geen vaste waarde en in januari 2019 koos hij voor een overstap naar het Roemeense FC Viitorul. Dit avontuur duurde slechts en half jaar waarna hij medio 2019 tekende bij NEC. Na een jaar maakte hij in 2020 de overstap naar zijn huidige werkgever Go Ahead Eagles. Hier staat de teller nu op 130 officiële wedstrijden waarin hij 13 keer scoorde en 14 assists leverde. Zijn marktwaarde is 850.000 euro en hij heeft nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties