Transfers

FC Twente dreigt zak oliedollars uit Saoedi-Arabië mis te lopen

FC Twente dreigt zak oliedollars uit Saoedi-Arabië mis te lopen

Hakim Ziyech is al enige tijd op weg naar Saoedi-Arabië waar hij een miljoenencontract kan tekenen bij Al-Nassr, de club waar ook Cristiano Ronalo onder contract staat. Alles leek in kannen en kruiken, maar de handtekeningen zijn nog altijd niet gezet. Volgens Santi Aouna, journalist van Foot Mercato, heeft dit te maken met problemen die op zijn gedoken bij de medische keuring.

Tijdens de keuring is er een probleem geconstateerd aan één van zijn knieën. Volgens Aouna is dit niet nieuw, want afgelopen winter zou dit probleem ook al zijn geconstateerd toen Ziyech medisch werd gekeurd door Paris Saint Germain. Dit zou de reden zijn geweest dat de deal niet door ging en hij het seizoen af moest maken in Engeland.

Ziyech dacht deze zomer te kunnen profiteren van de transfergekte in Saoedi-Arabië, maar het is nu uiterst onzeker of Al-Nassr de 30-jarige aanvaller uit Dronten nog wel wil. De verwachting is dat hier snel duidelijkheid over zal komen. Mocht de transfer klappen, dan heeft dat ook financiële gevolgen voor FC Twente.

Bij de transfer zou een transfersom gemoeid zijn van 15 miljoen euro. Vijf procent hiervan wordt verdeeld onder de clubs waar Ziyech speelde van zijn twaalfde tot zijn 23e. Voor FC Twente zou het gaan om een bedrag van 150.000 euro. Ook sc Heerenveen krijgt bij een transfer een deel mee. De Friezen ontvangen bij een transfersom van 15 miljoen euro een bedrag van 600.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties