Transfers

'FC Twente geïnteresseerd in Schalke-back als opvolger Smal'

'FC Twente geïnteresseerd in Schalke-back als opvolger Smal'

Na dit seizoen zal FC Twente afscheid nemen van Gijs Smal. De 26-jarige vleugelverdediger gaat zijn aflopende contract niet verlengen en zou op weg zijn naar Feyenoord. Met Anass Salah-Eddine sorteerde FC Twente afgelopen winter alvast voor op een vertrek van Smal. Daarnaast staat ook de jonge linksback Mats Rots onder contract in Enschede.

FC Twente zal echter niet gokken op de achttienjarige Rots en een nieuwe linksachter willen aantrekken. Een naam die is opgedoken in de wandelgangen is Thomas Ouwejan, zo meldt NOS-journalist Mark Brasser. De 27-jarige linkspoot speelt bij het bevriende FC Schalke 04, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Ouwejan is een jeugdproduct van AZ.

Na een huurperiode bij Udinese Calcio vertrok Ouwejan medio 2021 op huurbasis naar FC Schalke 04, dat hem een jaar later voor twee miljoen euro overnam. Ouwejan heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn vertrek bij AZ, dat hem in de winter van 2020 tegen zijn zin in niet wilde laten gaan en 'bepaalde toezeggingen niet nakwam'.

Ouwejan is sinds zijn komst bij FC Schalke 04 een vaste basisspeler in Gelsenkirchen, al was hij vorig seizoen - zijn enige seizoen bij 'Die Knappen' in de Bundesliga - tweemaal lang geblesseerd. Ouwejan heeft al veel rollen vertolkt in het koningsblauw: hij was linkervleugelverdediger in een opstelling met drie verdedigers, linksback in een opstelling met vier verdedigers en is nu veelal linksmidden in een 4-ruit-2. Eerder dit seizoen werd de twaalfvoudig Jong Oranje-international disciplinair geschorst nadat hij respectloos reageerde richting de trainer na een vroege wissel.

Ouwejan, dit seizoen goed voor twee goals en vijf assists in 22 competitieduels, is met FC Schalke 04 in een degradatiestrijd in de 2. Bundesliga beland. Schalke staat veertiende, slechts drie punten boven nummer zeventien Hansa Rostock (directe degradatie naar 3. Bundesliga) en slechts twee punten boven nummer zestien 1. FC Kaiserslautern (nacompetitie).

Opinie: Zie jij Ouwejan graag komen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties