Transfers

FC Twente krijgt deel van transfersom van 16 miljoen euro voor Ünal

FC Twente krijgt deel van transfersom van 16 miljoen euro voor Ünal

Enes Ünal (27) speelt ook komend seizoen op het hoogste Engelse niveau. De spits werd afgelopen seizoen door Bournemouth FC gehuurd van Getafe en maakt deze zomer definitief de overstap naar de club uit Zuid-Engeland. In het huurcontract werd een optie tot koop bedongen en die optie is nu gelicht door de nummer 12 van de grootste voetbalcompetitie ter wereld.

FC Twente houdt ook nog een mooi zakcentje over aan de transfer, aangezien het Ünal in het seizoen 2016-2017 huurde van zijn voormalige werkgever Manchester City FC. De Tukkers ontvangen een solidariteitsbijdrage van 80.000 euro. Dit geldt ook voor NAC Breda, de club waar hij het seizoen voor FC Twente aan was uitgeleend.

Ünal was in 2016 een voltreffer voor FC Twente. De spits vond direct zijn plek en scoorde al in zijn tweede wedstrijd een hattrick tegen FC Groningen. Hij speelde dat seizoen 33 eredivisiewedstrijden waarin hij 19 keer scoorde en 4 assists leverde. Ünal speelde achtereenvolgens voor Villarreal, Levante, Valladolid en Getafe. Laatstgenoemde verhuurde hem afgelopen januari aan AFC Bournemouth dat hem nu definitief overneemt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties