Transfers

FC Twente of Belgisch Union voor Taha? "Schijnt dat hij het liefst in Nederland blijft"

FC Twente of Belgisch Union voor Taha? "Schijnt dat hij het liefst in Nederland blijft"

FC Twente wil middenvelder annex buitenspeler Younes Taha graag overnemen van PEC Zwolle. De twintigjarige speler leek naar Royale Union Saint-Gilloise te verkassen, maar FC Twente probeert de deal voor de neus van de Belgische topclub weg te kapen en een zogenaamde transfercoup te plegen. De Tukkers hebben in navolging op Union al een eerste bod uitgebracht.

Taha brak dit seizoen door bij PEC Zwolle. "Dat is wel een bijzonder verhaal, want vorig jaar speelde hij nog in het tweede van FC Volendam", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Hij is opgepikt door PEC Zwolle en heeft een heel goed seizoen gedraaid. De mensen die hem vaker hebben zien spelen, ook bij Twente, zijn heel enthousiast over hem en zien daar echt groeipotentie in."

"Het is een jongen die voorin aan de buitenkant kan en op het middenveld. Het is een hele creatieve speler. Ze zien daar heel veel rek in. Ze hebben wel grote concurrentie van het Brusselse Union. Het schijnt dat hij het liefst in Nederland blijft in eerste instantie, maar je moet er wel flink voor betalen. Het is de vraag of hij komt, maar bij FC Twente zijn ze gecharmeerd van hem", besluit Ten Voorde.

De 1,76 meter lange Marokkaan werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt door PEC Zwolle. In de Keuken Kampioen Divisie beleefde hij een uitstekend seizoen: in 33 wedstrijden was hij goed voor veertien doelpunten en twee assists. FC Twente, Feyenoord, Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht hebben daardoor hun oog laten vallen op Taha. Voorlopig zijn FC Twente en Union het meest concreet. Beide clubs legden al een bod op tafel bij PEC Zwolle. Zijn marktwaarde wordt geschat op 500.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties