Transfers

FC Utrecht ontslaat Silberbauer, Jans topkandidaat nummer één

FC Utrecht ontslaat Silberbauer, Jans topkandidaat nummer één

Het nieuwe seizoen is nog maar drie speelrondes jong en de eerste trainer is al ontslagen. FC Utrecht heeft besloten om na een desastreuze start Michael Silberbauer de laan uit te sturen. Hij verloor de eerste drie wedstrijden waarin zijn ploeg ook niet tot scoren kwam. Volgens Jeroen Kapteijns is Ron Jans in Utrecht de topkandidaat, maar die gaf afgelopen zondag bij Studio Voetbal nog aan dat hij nog niet klaar is voor een rentree.

Op de clubwebsite verklaart de technisch directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam de keuze om de trainer te ontslaan. "Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben. We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter.'

"Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald. Dat zijn lastige gesprekken, waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn geweest. Natuurlijk is het moeilijk dat dit de conclusie is van de gesprekken die we hebben gevoerd, zeker als je ziet dat Michael alles heeft gegeven om de groei en ontwikkeling te bewerkstelligen. Het is een moeilijk besluit en een teleurstellende dag, ook omdat Michael echt een clubman is."

Ook Silberbauer komt aan het woord. “Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen. Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties