Transfers

Forse kritiek op ongeïnteresseerd Heracles: 'Dan had hij absoluut een contract gekregen bij FC Twente'

Forse kritiek op ongeïnteresseerd Heracles: 'Dan had hij absoluut een contract gekregen bij FC Twente'

Twee weken geleden werd de transfer van Tim Geypens naar FC Emmen wereldkundig gemaakt. De talentvolle linksback uit Oldenzaal besloot de FC Twente / Heracles Academie in te ruilen voor de Drentse club uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat FC Twente hem geen contract heeft aangeboden en heeft laten gaan, ligt volgens Leon ten Voorde niet aan het gebrek aan talent.

"Geypens is echt een goeie linkervleugelverdediger en daar zijn ze bij FC Twente nog steeds heel erg enthousiast over. Hij had alleen de pech dat hij moest concurreren met Mats Rots. Ik snap wel dat FC Twente geen twee linkervleugelverdedigers een profcontract geeft." Waar hij echter niets van begrijpt, is dat Heracles hem niet heeft opgepikt.

"Ik snap er niets van dat hij niet bij Heracles speelt. Heracles heeft niet echt doorgepakt. Geypens was een uitgelezen kans voor Heracles. Pak die jongen erbij en laat ook zien dat je geïnteresseerd bent in die jeugdopleiding. Wat er vanuit de opleiding naar Heracles gaat is vrij karig. En ja, de grote talenten zullen in eerste instantie voor FC Twente kiezen. Maar je moet als club ook uitstralen: Wij zitten er ook bovenop."

"Ze hebben het blijkbaar niet aangedurfd met Geypens en daar snap ik niets van. Zonder Mats Rots had Geypens absoluut een contract gekregen bij FC Twente. Heracles gaat dan shoppen in de serie C, en dat zijn ongetwijfeld hele goede spelers. Maar ik snap niet dat je twee spelers uit de Serie C haalt, terwijl in je eigen opleiding een jongen uit Oldenzaal zit. Dat is toch ook goed voor de regio. Je hebt spelers in je eigen achtertuin. Het is niet gelijk een eredivisiespeler, maar ga ermee aan de slag en ontwikkel hem", besluit Tubantia-journalist Ten Voorde uiterst kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties