Transfers

Franse media weet het zeker: "Van Bergen gaat naar FC Twente"

Franse media weet het zeker: "Van Bergen gaat naar FC Twente"

FC Twente lijkt beet te hebben in de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler. Technisch directeur Bruggink is al lange tijd op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten, en het lijkt erop dat Mitchell van Bergen onderweg is naar Enschede.

De Reims VDT weet op Twitter te melden dat Van Bergen op het punt staat om de overstap te maken naar FC Twente. Het nieuws werd gebracht door de Franse krant L'Union op 19 augustus. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een huurperiode of koop, en voor welk bedrag Van Bergen dan zou overkomen. De Franse X (voormalig Twitter) pagina weet vaker betrouwbaar transfernieuws rondom Stade Reims te melden.

Mitchell van Bergen is een 23-jarige buitenspeler die een verleden heeft bij SC Heerenveen en Vitesse. Hij maakte de fraaie overstap naar Stade Reims in de Ligue 1, maar door veel blessures wist hij de trainer Will Still in Reims niet te overtuigen. Still maakte afgelopen seizoen geschiedenis in de Ligue 1, door bijna elke wedstrijd aan de kant te staan zonder de benodigde trainers papieren. Hij kreeg hiervoor elke wedstrijd een boete, maar presteerde uitermate goed met zijn ploeg waardoor het elke cent waard was.

Van Bergen lijkt bij Stade Reims op een zijspoor beland. De Franse ploeg wist zich eerder deze transferperiode nog te versterken met oud-Twente speler Keito Nakamura. Verder heeft hij Japans international Junya Ito voor zich op de rechterflank, die al jarenlang rondloopt in de Europese topcompetities.

Van Bergen staat bekend om zijn snelheid. De kleine vleugelflitser heeft een explosieve speelstijl, waarmee hij de concurrentiestrijd aangaat met Rots. In Arnhem was Van Bergen ooit de jongste debutant ooit, met 16 jaar en 113 dagen. Hij heeft al ruim 119 eredivisiewedstrijden op zijn naam staan, waardoor hij de nodige ervaring met zich mee brengt.

Van Bergen kwam in 2021 voor twee miljoen over van SC Heerenveen. Hij tekende een contract tot medio 2025, waardoor hij nog twee jaar onder contract ligt bij de club in Reims. Het is nog niet duidelijk of Van Bergen de definitieve overstap maakt, of dat hij voor één seizoen gehuurd zou worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties