Transfers

Gevoelig: Van Leeuwen kiest voor transfer naar aartsrivaal

Gevoelig: Van Leeuwen kiest voor transfer naar aartsrivaal

Thijs van Leeuwen maakte op 12 september 2020 zijn debuut bij FC Twente in het thuisduel tegen Fortuna Sittard. De speler uit eigen jeugdopleiding kwam hierna nog twintig keer in actie voor de Tukkers, waarin hij driemaal het net vond. Van Leeuwen werd nog verhuurd aan Almere City FC voordat hij naar TOP Oss vertrok. Op donderdag werd bekend gemaakt dat hij vanaf volgend seizoen bij FC Den Bosch speelt. Een gevoelige transfer, aangezien dit de aartsrivaal is van TOP Oss.

Van Leeuwen fungeerde bij FC Twente als rechtsbuiten, maar is inmiddels een aanvallende middenvelder. "FC Den Bosch is een mooie club die erg professioneel op mij overkomt. De faciliteiten zijn prima en onder andere de inpandige gym staat me erg aan. Ik ben een aanvallende middenvelder met een drang naar voren, die graag risico neemt op het veld. Ook zie ik mezelf als een verbindingsspeler tussen de verdediging en de aanval. In en rondom de zestien ben ik vaak te vinden om zoveel mogelijk kansen te creëren. Ik heb er zin in om te starten bij FC Den Bosch", vertelt hij op de website van FC Den Bosch.

Technisch directeur Bernard Schuiteman is erg te spreken over Van Leeuwen. "Met Thijs halen we een centrale/aanvallende middenvelder die de blik naar voren heeft en die beschikt over een goed gevoel voor ruimtes tussen de linies. Hij is een speler die in staat is om met een hoge intensiteit te spelen. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al behoorlijk wat ervaring. Ook op een hoger niveau."

"Daarnaast zie ik nog heel veel ruimte voor Thijs om zich door te ontwikkelen. In de eerste gesprekken met hem voelde ik een duidelijke honger naar deze uitdaging bij FC Den Bosch. Wij waren voor komend seizoen nog op zoek naar een speler met zo’n profiel. Met Thijs hebben we dat gat opgevuld. Dit is een uitstekende match", besluit Schuiteman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties