Transfers

Hoe één beslissing van Ted van Leeuwen FC Twente nu zeven miljoen euro oplevert

Hoe één beslissing van Ted van Leeuwen FC Twente nu zeven miljoen euro oplevert

FC Twente heeft deze zomer voor het eerst in jaren weer een grote uitgaande transfer afgerond. Ramiz Zerrouki maakte voor ruim zeven miljoen euro de overstap naar Feyenoord. Bij Feyenoord wordt de middenvelder herenigd met Mats Wieffer, zijn oud-teamgenoot bij Jong FC Twente. Voor beide spelers was er in Enschede weinig perspectief en Wieffer besloot daarom in 2020 te vertrekken. Zerrouki dacht ook na over een vertrek, maar ondanks dat hij niet speelde, werd de optie in zijn contract wel gelicht door Ted van Leeuwen, destijds de technisch directeur van FC Twente. Een keuze die de club drie jaar later zeven miljoen euro oplevert.

"Dus: je speelt niet bij het eerste elftal, maar bij de beloftes, de competitie wordt ook nog eens gestopt en dan licht de club opeens de optie in je contract. Want dat gebeurde ook nog", vertelt Zerrouki over die tijd in gesprek met Martijn Krabbendam van Voetbal International.

"In eerste instantie wist ik niet wat ik ervan moest vinden. Twente wilde verder met me, dat was positief, maar wat was dan mijn perspectief, met mensen aan het roer die het niet in me zagen zitten? Wat schoot ik er precies mee op? Niet veel later vertrokken die personen. Jan Streuer en Ron Jans kwamen als technisch directeur en trainer naar de club en beloofden me een eerlijke kans."

Ron Jans had maar weinig spelers tot zijn beschikking waardoor Zerrouki direct aan mocht sluiten bij FC Twente 1. Zerrouki weet nog goed dat de trainer na één van de trainingen naar hem toe stapte met de vraag: Hoe kan het dat jij zo weinig hebt gespeeld? "Voor mij was dat speciaal, blijkbaar zag deze trainer het wel in me. Niettemin speelde ik onder Jans ook niet meteen, maar ik viel wél in. Na de winterstop veroverde ik eindelijk een basisplaats en die heb ik altijd gehouden. Ron Jans keek gewoon naar kwaliteit, niet naar andere zaken. We hebben samen drie jaar geweldig gewerkt. Ik ben hem, Jan Streuer en ook de club FC Twente heel dankbaar. Het had anders kunnen lopen."

Uiteindelijk heeft dit ook meegespeeld in het feit dat hij niet is gaan muiten toen Feyenoord hem over wilde nemen en hij twee keer de boodschap kreeg dat hij niet mocht vertrekken van Streuer. "Op zo’n manier weggaan wilde ik zeker niet. Met FC Twente deden we ook nog lang mee om de prijzen en het is altijd mijn doel geweest op een positieve manier te vertrekken. Ik ben blij dat ik dat zo heb gedaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties