Transfers

Jans belaagd na vertrek bij FC Twente: "Dat wilde ik niet"

Jans belaagd na vertrek bij FC Twente: "Dat wilde ik niet"

Ron Jans was drie jaar lang succesvol als trainer van FC Twente. Hij kwam binnen in 2020 als eerste aankoop van de toen kersverse technisch directeur Jan Streuer. Afgelopen seizoen, na de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, kwam het nieuws naar buiten dat Jans en Streuer gingen stoppen. Streuer ging op aandringen toch door als technisch adviseur van zijn opvolger Arnold Bruggink en Jans koos voor een sabbatical. Lang duurde deze niet, want hij tekende al snel bij FC Utrecht. Normaliter een van de concurrenten van FC Twente.

"Ik heb toch drie maanden vrij gehad, voor het eerst van mijn leven", vertelt Jans. "Ik wilde meer tijd voor andere dingen. De mensen om me heen, mijn hobby’s. In die drie maanden werd het elke dag alleen maar leuker. Ik heb heel veel sport gekeken. Mijn vrouw Marjo en ik zijn vier dagen naar vrienden in Kopenhagen geweest. Drie dagen in een hotelletje in de buurt van Bremen. Twee dagen Venlo, cd’s gekocht bij mijn favoriete platenzaak."

In de tussentijd werd hij belaagd door partijen die hem graag weer aan het werk wilden zetten. "Ik werd ontzettend veel gepolst, voor clubs uit binnen- en buitenland. Midden-Oosten, Australië, Japan en Zuid-Korea", erkent Jans tegenover Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. Allemaal via tussenpersonen. Er waren ook een aantal concrete dingen uit Nederland, en eentje uit Duitsland. Tweede Bundesliga. Maar ik heb met niemand gesproken, dat wilde ik niet." Totdat FC Utrecht plots voor de deur stond. Waarom toen wel?

"In drie maanden heb je best de tijd om alles op een rijtje te zetten. Wij wilden niet meer naar het buitenland. En Marjo (Partner van Jans, red.) wilde eigenlijk niet meer weg uit ons huis in Tynaarlo, ook vanwege de kinderen en kleinkinderen in de buurt. Hoe lang duurt een sabbatical? Ik weet het ook niet. Ik had gehoopt op minimaal een half jaar. Maar het belletje van FC Utrecht kwam waanzinnig vroeg in het seizoen, na vier wedstrijden. Je wilt niet meer naar het buitenland, de clubs om FC Utrecht heen heb je al gehad, en je gaat er helemaal niet van uit dat die daarboven nog komen." Hiermee verwijst hij naar Ajax, PSV en Feyenoord. "Dan kun je zeggen: Ik blijf niks doen. Of je pakt die kans. Toen ik op gesprek ging, zeiden mijn zoons al: 'Dan ga je erheen, want jij laat je zo makkelijk ompraten'. En zo is het gegaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties