Transfers

Kampioen aanvaller FC Twente keert na twee jaar terug uit Azerbeidzjan

Kampioen aanvaller FC Twente keert na twee jaar terug uit Azerbeidzjan

ADO Den Haag heeft oud FC Twente speler Mohamed Hamdaoui gecontracteerd. De aanvallende middenvelder werd in de winter van 2019 door FC Twente gehuurd van de Graafschap en speelde een half jaar voor de club uit Enschede. Hamdaoui voetbalde in de jeugd voor Haarlem, Ajax en Vitesse en maakte zijn profdebuut in 2014 bij FC Dordrecht. Na te hebben gespeeld bij Go Ahead Eagles en Telstar belande hij bij de Graafschap, waar hij in de zomer van 2018 een driejarig contract tekende. Daarna koos de aanvallend ingestelde speler voor een avontuur in het buitenland, dit werd de club Zira FK in Azerbeidzjan. Voor het komende seizoen komt Hamdaoui transfervrij over van laatstgenoemde club.

De periode bij Twente was maar een half seizoen, maar wel het seizoen dat FC Twente onder leiding van trainer Marino Pusic kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werd. De op huurbasis overgenomen speler van de Graafschap kwam bij FC Twente in die periode uit op 11 wedstrijden, waarin hij 1 keer scoorde en goed was voor 6 keer een assist. Hij leverde daarmee een wezenlijke bijdrage voor het kampioenschap en de daarbij horende terugkeer naar de Eredivisie.

Na het vieren van dit kampioenschap keerde de aanvallende middenvelder weer terug bij de Graafschap. In de zomer van 2021 werd gekozen voor een avontuur in Azerbeidzjan bij Zira FK. Hier speelde hij 66 wedstrijden waarin hij goed was voor vijf doelpunten en twaalf assists. Afgelopen zomer liep zijn contract af en tekent hij nu dus transfervrij voor ADO Den Haag.

Leuke ervaring

Op de site van ADO Den Haag omschrijft Hamdaoui zichzelf als een creatieve speler die ‘uit het niets iets kan creëren.' ”Ik hoop mijn medespelers veel voor het doel te zetten, maar ook diegene te zijn die veel goals zelf mag maken. Ik kan niet wachten om voor mijn nieuwe club te beginnen." Tot slot concludeert de inmiddels 30-jarige Hamdaoui dat hij blij is weer in Nederland te gaan spelen, maar zijn periode in Azerbeidzjan zeker ziet als een leuke ervaring. “Ik hoop dat ik hier veel mag scoren en veel assists mag geven. Want daar gaat het uiteindelijk om in het voetbal”, besluit hij het interview.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties