Transfers

Kraay tipt FC Twente 'nieuwe Grillitsch': "Zit heel veel potentie in"

Kraay tipt FC Twente 'nieuwe Grillitsch': "Zit heel veel potentie in"

ESPN-verslaggever Hans Kraay heeft een nieuw pareltje ontdekt in de Keuken Kampioen Divisie. Het betreft de negentienjarige Stije Resink. Het is een linker middenvelder die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Volgens Kraay kan Resink brengen wat Florian Grillitsch afgelopen weekend deed voor Ajax tegen Fortuna Sittard.

“Grillitsch heeft best het een en ander gepresteerd en toch durf ik te zeggen dat er bij Almere City een jongen van negentien loopt, Stije Resink, die als hij drie maanden met Ajax meetraint, kan brengen wat Grillitsch nu brengt. Zijn aanname is altijd goed, alles gaat vooruit en hij kan een bal veroveren.”

“Hij kan misschien iets agressiever worden in de duels, maar als ik hem zie – en ik weet dat Grillitsch hele andere tegenstand heeft – dit soort jongen lopen er dus ook rond. Als ik Ajax, PSV of FC Twente was, zou ik zo’n jongen echt in de gaten houden. Ik zie er heel veel potentie in”, aldus een stellige Kraay.

Resink speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van Almere City FC waar hij in januari 2021 zijn debuut maakte in de competitie. Ondanks interesse van meerdere clubs besloot hij afgelopen februari zijn aflopende contract te verlengen tot medio 2025 met een optie voor nog een extra seizoen. De marktwaarde van Resink wordt geschat op 400.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties