Transfers

L'Équipe: FC Twente laat oog vallen op jonge Franse aanvaller

L'Équipe: FC Twente laat oog vallen op jonge Franse aanvaller

FC Twente is achter de schermen ongetwijfeld druk op zoek naar aanvallende versterkingen voor komende zomer. Met Christos Tzolis en Manfred Ugalde zullen twee huurspelers terugkeren naar hun clubs. Daarnaast loopt het contract van Virgil Misidjan af. In de zoektocht naar een nieuwe aanvaller is het oog van FC Twente gevallen op de 21-jarige Fransman Florian Bianchini, die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan.

Dat meldt Frankrijks grootste sportkrant L'Équipe. Bianchini komt momenteel op huurbasis uit voor Berrichonne de Châteauroux, dat uitkomt op het derde Franse niveau. Met die club speelde hij begin deze maand nog een bekerwedstrijd tegen PSG, die met 1-3 verloren werd. De club die hem verhuurd is Amiens SC, actief op het tweede niveau van het land.

Volgens L'Équipe is Bianchini zeker een in het oog springende speler. Zijn statistieken zijn echter niet heel best. Dit seizoen was de 1,83 meter lange aanvaller in dertien competitieduels op het derde Franse niveau goed voor slechts één goal en één assists. Van deze dertien wedstrijden speelde hij er tien vanaf de rechterflank en drie vanuit de spits, ondanks dat hij van origine een spits is.

De Franse sportkrant meldt echter dat de 21-jarige aanvaller indruk heeft gemaakt op FC Twente. Het zou kunnen dat de Tukkers snel actie zullen ondernemen, al moeten ze volgens L'Équipe nog wel even wachten. Bianchini gaat het seizoen als het goed is namelijk afmaken bij Berrichonne de Châteauroux. Bij Amiens SC heeft Bianchini nog een contract tot medio 2024. FC Twente zal dus een afkoopsom aan de club moeten betalen, mocht het deze zomer al actie willen ondernemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties