Transfers

L'Equipe: Sampsted ook begeerd door Franse nummer 12

L'Equipe: Sampsted ook begeerd door Franse nummer 12

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat FC Twente zich gaat versterken met de IJslandse verdediger Alfons Sampsted. De 24-jarige rechtsback staat nog tot 1 januari onder contract bij het Noorse Bodo/Glimt en heeft besloten de club transfervrij te verlaten. Sampsted wordt volgende week verwacht in Enschede, maar de Franse krant L'Equipe laat op tweede kerstdag weten dat er ook interesse is vanuit Frankrijk.

Het zou gaan om Toulouse FC, de nummer twaalf van de Franse League 1. De club is op zoek naar een versterking voor de rechterkant en heeft volgens L'Equipe twee namen op dat lijstje staan: Alfons Sampsted en Warren Kamanzi. Beide spelers zijn rechtsback en hebben een aflopend contract bij hun werkgever.

De transfer van Sampsted naar FC Twente is volgens Leon ten Voorde op de medische keuring na al beklonken. De club verwacht de IJslander begin volgende week in Enschede. Als de keuring goed verloopt dan zal daarna een meerjarig contract worden ondertekend. De club hoopt dat hij woensdag al op het trainingsveld staat.

Sampsted wordt bij FC Twente gezien als de opvolger van Joshua Brenet. Die heeft afgelopen zomer bijgetekend en daarbij de afspraak gemaakt dat hij komende zomer de club voor een vast bedrag mag verlaten. Jans zal Sampsted met open armen ontvangen omdat de kans klein is dat Brenet weer fit is voor FC Emmen-thuis. Echter zal ook gekeken moeten worden naar de fitheid van de IJslander. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 13 november van dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties