Transfers

Luca Everink tekent bij GA Eagles, maar sluit pas komende zomer aan

Luca Everink tekent bij GA Eagles, maar sluit pas komende zomer aan

Luca Everink vertrok afgelopen transferperiode bij FC Twente waar er geen toekomst meer was voor de rechtsback. Zijn contract werd ontbonden zodat hij transfervrij op zoek kon gaan naar een nieuwe club. Deze heeft hij twee weken later gevonden. De 22-jarige verdediger is een meerjarig contract overeengekomen met Go Ahead Eagles. Hij zette zijn krabbel onder een driejarige verbintenis.

Opmerkelijk is dat de verdediger niet direct, maar pas in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan zal sluiten bij de Deventenaren. Everink is blij met de kans die hij krijgt bij de club waar veel van zijn familie en vrienden supporter van zijn. Hij is afkomstig uit Diepenveen, een dorp dat ligt onder de rook van Deventer.

“Ik heb vrienden met een seizoenkaart van Go Ahead Eagles en familieleden die fan van de club zijn. Heel bijzonder dat ik straks voor hen mag spelen in De Adelaarshorst. Stiekem heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden hoe mooi het zou zijn om ooit voor de club uit mijn geboortestad te mogen spelen, maar eerst wilde ik proberen om bij FC Twente te slagen. Ik heb echter altijd een bepaalde liefde voor Go Ahead Eagles gehad. Mooi stadion, mooie sfeer. Ik heb er in het verleden regelmatig gezeten en spectaculaire wedstrijden gezien.”

Saillant detail is dat FC Twente en Go Ahead Eagles komende zondag tegenover elkaar staan in de eredivisie. "Leuk om de jongens met wie ik de afgelopen jaren bij FC Twente heb samengespeeld zondag in De Adelaarshorst te zien voetballen. Ik ben heel nieuwsgierig naar die wedstrijd, want het uitduel bij Go Ahead Eagles is voor FC Twente altijd één van de moeilijkste wedstrijden om te spelen. Ik kijk er naar uit!”

Everink blikt positief terug op zijn tijd bij FC Twente. “Ik kijk terug op een hele mooie en leerzame tijd bij FC Twente, die ik met heel veel vrienden heb mogen doorbrengen. Dat ik met veel jongens heb samengespeeld die uiteindelijk zijn doorgebroken, maakt het extra speciaal. We hadden een goede lichting, met onder meer Mees Hilgers, Max Bruns, Daan Rots en Sem Scheperman, die nu bij Heracles Almelo speelt", besluit hij op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties