Transfers

Opmerkelijk: Colombiaanse journalist verwijdert nieuws over 'Twente-target'

Opmerkelijk: Colombiaanse journalist verwijdert nieuws over 'Twente-target'

Dinsdag meldde journalist Pipe Sierra dat FC Twente een verbaal akkoord had met club Alianza Petrolera over de transfer van de negentienjarige Colombiaanse linksbuiten Luis Miguel Angulo Sevillano. Het nieuws deed bij veel Twente-supporters de wenkbrauwen fronsen: een jonge speler van buiten de Europese Unie met een marktwaarde van 800.000 euro kopen, terwijl je op zoek bent naar ervaren spelers? Dat leek veel supporters sterk.

Toch leek het nieuws wel te kloppen. De mogelijke transfer werd namelijk gemeld door de Colombiaan Pipe Sierra, een journalist die in het verleden heeft bewezen goede contacten te hebben in eigen land. Zo was hij de eerste die wist te melden dan Luis Díaz in januari 2022 van FC Porto naar Liverpool FC ging vertrekken en was hij bij diezelfde speler deze maand vroeg bij het nieuws over interesse vanuit Saoedi-Arabië.

Er is echter iets raars gebeurd. Sierra heeft zijn Tweet inmiddels weer verwijderd. Hij postte het nieuws dinsdag om 17:20 uur Nederlandse tijd en een aantal uur later was de Tweet van zijn account verdwenen. Waarom Sierra dit heeft gedaan, is niet duidelijk.

Luis Miguel Angulo Sevillano is een negentienjarige linksbuiten die uitkomt voor Alianza Petrola in de hoogte Colombiaanse divisie. Hij speelde in totaal al zestig wedstrijden voor de club, waarin de Zuid-Amerikaan tot vijf goals en drie assists kwam. Angulo is vijfvoudig Colombiaans jeugdinternational en heeft een geschatte marktwaarde van 800.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties